Europenii sunt interesati de experienta romaneasca in domeniul instruirii asistate de calculator

BUCURESTI - 14 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Prestigioasa revista britanica eStrategies prezinta AeL, solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania si Sistemul Educational Informatizat din Romania drept exemple de buna practica in domeniul instruirii asistate de calculator

Prestigioasa revista eStrategies, editata de British Publishers, este una dintre cele mai influente publicatii europene in domeniul IT&C, bucurandu-se de o audienta impresionanta in randul cercetatorilor, directorilor de corporatii si oficialilor europeni.

Prin interviurile realizate cu cele mai influente personalitati, lideri si formatori de opinie, eStrategies contureaza, cu obiectivitate, schimbarile si evolutia industriei IT&C, punand un accent deosebit pe solutiile inovative care aduc plus valoare comunitatii.

“Sunt onorat ca am avut ocazia de a prezenta studiul de caz de mare succes - SEI (Sistem Educational Informatizat). Dupa succesul obtinut de solutia de eLearning AeL, si in urma implementarii proiectului SEI, suntem in masura sa impartasim din experienta noastra si altor tari interesate sa introduca tehnologia informationala in educatie. Programul SEI a adus, inainte de toate, un plus de valoare in educatia romaneasca si la nivel mondial”, declara Stefan Morcov, Line of Business Senior Director la SIVECO Romania.

Articolul despre „succesul eLearning din Romania” din faimoasa revista britanica subliniaza efectul pozitiv pe care SEI - un proiect educational de renume international si cel mai important din Romania - l-a avut asupra modului in care, in laboratoarele SEI, elevii si profesorii participa la procesul de invatare - predare.

Caz de succes pentru Romania, dar si la nivel mondial, SEI s-a construit pe aceleasi principii de baza privind procesul de invatare - predare: in continuare, profesorii predau elevilor in clasele de curs, dar, de data aceasta, intrumentele informatice permit interactivitate si comunicare crescute, atat intre profesori si elevi, cat si in randul elevilor. Instruirea asistata de calculator reprezinta o modalitate noua de a invata, mult mai deschisa, flexibila si accesibila.

Eficientizand modalitatile clasice de predare, eLearning-ul ajuta elevii sa inteleaga procese pe care un profesor nu le-ar putea explica folosind doar creta si tabla de scris. Solutiile de software educational oferite de SIVECO Romania urmaresc maximizarea rezultatelor elevilor si cresterea eficientei profesorilor.

De altfel, SIVECO Romania este deja implicata si in proiecte importante peste hotare: implementarea platformei de eLearning la American Creativity Academy, o importanta retea de scoli din Kuweit, implementarea unui proiect de repartizare computerizata in licee tip ADLIC in Liban, demararea unui proiect pilot de eLearning la nivel national in Moldova si dezvoltarea si implementarea la Ministerul Educatiei din Emiratele Arabe Unite a unui portal care sa faciliteze comunicarea in interiorul sistemului educational national, urmand sa fie imbogatit cu lectiile AeL.

Consolidarea notorietatii internationale a companiei, a calitatii sale de exportator de know-how in domeniul eLearning-ului precum si recunoasterea expertizei specialistilor sai in derularea de proiecte informatice de mare anvergura s-a remarcat prin obtinerea a numeroase distinctii prestigioase de-a lungul anilor.

Printre cele mai importante, se numara nominalizarile repetate la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro – CASE), aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, sau nominalizarea SEI de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Mai mult, odata cu 2005, Romania a devenit un nume de referinta pe harta mondiala a invatamantului asistat de calculator cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO Romania a devenit astfel prima companie din Romania care a primit Premiul I la „Mondialele IT”, ca o recunoastere a creativitatii si calitatii continutului educational dezvoltat pentru SEI.

„Prezentarea Sistemului Educational Informatizat drept caz de succes in aceasta publicatie cu mare autoritate la nivel european contribuie la notorietatea internationala de care se bucura acest proiect. Numeroasele premii primite de-a lungul anilor ne-au rasplatit eforturile, dar, cum am mentionat si in articolul aparut in eStrategies, multumirea noastra este intregita de feedback-ul deosebit de pozitiv primit din partea elevilor, profesorilor, parintilor. Ne bucuram sa dezvoltam proiecte educationale care aduc avantaje semnificative societatii”, declara Stefan Morcov – Line of Business Senior Director la SIVECO Romania.

Despre SEI

Sistemul Educational Informatizat a fost initiat de Grupul pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei in primavara anului 2001.
Programul SEI de reforma a invatamantului sprijina obiectivele reformei invatamantului fiind conform cu strategia eEurope elaborata de Comunitatea Europeana. De asemenea este parte integranta a initiativei europene eLearning.
Programul SEI este un program complex, de lunga durata, antrenand numeroase resurse umane si materiale.

Despre AEL

Sistem integrat care asista profesorii, elevii si pe ceilalti participanti la procesul de invatamant, AEL este coloana vertebrala a aplicatiilor software dezvoltate in cadrul programului de informatizare a scolii romanesti. Sistemul AEL a fost ales de MEC ca platforma pentru continutul educational dezvoltat in cadrul SEI, dar este un produs ale carui functii educationale sunt utile oricarei forme de invatamant: universitar sau destinat formarii si perfectionarii profesionale a angajatilor.
Sistemul AEL este construit pe baza principiilor educative moderne, care se conformeaza celor trei faze succesive care definesc in general procesul de cunoastere: obtinerea de cunostinte de baza, dezvoltarea gandirii tactice, dezvoltarea gandirii strategice.
Suportul didactic oferit pentru predare include ghiduri interactive, exercitii, simulari, rezolvare de probleme, jocuri educative. Sistemul se bazeaza pe un centru de cunostinte electronic, bazat pe manuale, prezentate in forma electronica si cu un continut care depaseste prezentarea textuala obisnuita. De asemenea contine si alte materiale, in forme de prezentare variate, inclusiv o varietate de continut multimedia (demonstratii video, documentare, prezentari pas cu pas, animatii). Sistemul isi propune sa integreze atat aplicatii elementare (cum ar fi programe de invatare de tastare) cat si utilitare de birotica, simulatoare complexe in diferite domenii si altele.
Sistemul ofera de asemenea facilitati in domeniul evaluarii elevilor si asistenta pentru gestiune si monitorizarea performantelor si activitatii la nivel de unitate scolara si chiar cadru didactic.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, documentManagement, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la Mondialele IT (WSIS), obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/europenii-sunt-interesati-de-experienta-romaneasca-in-domeniul-instruirii-asistate-de-calculator