Locuitorii comunei Breasta sunt conectaţi la tehnologiile mileniului trei

BUCURESTI - 10 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Proiectul “Să Învăţăm Să Învăţăm”, iniţiat de SIVECO România şi World Vision România, deschide fereastra către tehnologie locuitorilor din mediul rural

Proiectul 'Să Învăţăm Să Învăţăm' este materializarea eforturilor a două organizaţii aparţinând unor domenii de activitate diferite, SIVECO România şi World Vision România, unite printr-o viziune comună, aceea că accesul la tehnologie este un drept al tuturor cetăţenilor, şi ca locuitorilor din mediul rural trebuie să li se ofere o şansă egală de a beneficia de cele mai moderne metode de instruire.

Iniţiat în luna aprilie a acestui an, proiectul s-a bucurat de un real succes dând posibilitatea locuitorilor comunei Breasta (funcţionari publici, profesori, elevi, părinţi) ocazia să se familiarizeze cu utilizarea calculatorului şi să demonstreze modul eficient şi performant în care poate fi utilizat de către comunitate laboratorul informatizat implementat în şcoala din comună prin programul Sistem Educaţional Informatizat. Nu în ultimul rând, instructorii au avut satisfacţia să descopere in cursanţii lor motivaţia de învăţa intr-un mod interactiv şi inovativ, lecţiile interactive AeL transformând procesul didactic într-o veritabilă experienţă multimedia.

Pe lângă instruirea profesorilor şi elevilor din Breasta, proiectul a inclus şi iniţierea reprezentanţilor comunităţii în utilizarea calculatorului în activitatea de zi cu zi.
Demersul a primit un sprijin constant şi considerabil din partea comunităţii locale, care l-a considerat un pas important spre un proces didactic modern şi spre o societate bazată pe tehnologia informaţiei.

De-a lungul celor 3 luni de instruire (aprilie - iunie 2006) au fost parcurse mai multe etape:
- în lunile aprilie şi mai, în urma activităţilor practic-demonstrative de utilizare a lecţiilor AeL (matematică – Şcoala Breasta, istorie – Liceul de Artă “Marin Sorescu” Craiova), cadrele didactice care au asistat la aceste activităţi au dezbătut, în cadrul unor mese rotunde, modul în care AeL, platforma de instruire asistată de calculator, dezvoltată de SIVECO, răspunde nevoilor educaţionale actuale şi importanţa lor pentru învăţământ. Concluziile întâlnirii au fost următoarele: elevii sunt atraşi de acest mod de predare, participă la lecţie şi înteleg cu uşurinţă noţiunile predate.
- în luna iunie a fost organizat la Scoala Breasta simpozionul “Parteneriat educaţional rural-urban, premisă a integrării europene”, ediţia a II-a la care au participat peste 130 cadre didactice din 40 de şcoli din judeţele Dolj, Olt şi Bacău. La simpozion au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Universităţii din Craiova, Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei şi Consiliului Local Breasta.
Lucrările simpozionului au continuat în cadrul a trei ateliere unde au fost dezbătute 20 de parteneriate educaţionale încheiate în acest an între şcoli din mediul rural şi urban. Temele acestor parteneriate au cuprins: integrarea europeană a învăţământului românesc, păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor, ocrotirea naturii, promovarea şi respectarea drepturilor omului, introducerea calculatorului în procesul de predare-învăţare.

„Acest proiect vine în completarea nevoii comunităţii de a se dezvolta, contribuind la motivarea copiilor noştri de a învăţa şi la formarea personalităţii lor” a declarat domnul Marin Marcu, Primarul din Breasta.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de e-business, eLearning şi e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenţă, SIVECO România şi-a dobândit o solidă reputaţie pe piaţa internaţională, produsele sale fiind utilizate de către 1800 de clienţi din 30 de ţări care se alătura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore care implică dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor instituţii publice importante - Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Nationale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor - şi a oferit soluţii performante unor companii private de referinţă - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza şi are încheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) şi hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO România este membră a mai multor asociatii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact şi WEF Transparency.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro .
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/locuitorii-comunei-breasta-sunt-conectati-la-tehnologiile-mileniului-trei