Managementul Întreprinderii se poate învaţă (acum) de acasă

BUCURESTI - 2 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Academia de Studii Economice oferă studenţilor alternativa unui master online predat cu ajutorul platformei de e-learning AeL

Recent, la Academia de Studii Economice, a fost demarat programul de master “Managementul Întreprinderii şi al Teritoriului” (MIT), o nouă specializare ce oferă posibilitatea perfecţionării şi acumulării de noi cunoştinţe pentru manageri, specialişti şi experţi din domenii de interes la nivel naţional şi european – mediul de afaceri, administraţie şi servicii publice de interes general.
Ceremonia de deschidere a beneficiat de prezenţa unei audienţe foarte numeroase: reprezentanţii Ambasadei Franceze la Bucureşti, ai corpului profesoral al ASE, al Universităţii d’Artois din Franţa, ai comunităţii de afaceri româno-franceze.
Promotor al ideii de utilizare a e-learning-ului în cadrul programelor de Master organizate de ASE, MIT oferă cursanţilor libertate şi flexibilitate, ei putând învăţa practic oricând şi oriunde dacă dispun de o conexiune la Internet.

Masterul internaţional „Managementul întreprinderii și al teritoriului” se va desfășura din toamna acestui an în cadrul unui parteneriat între Academia de Studii Economice București, Universitatea d’Artois din Franţa și compania SIVECO România, care va asigura platforma de eLearning AeL. MIT reprezintă un master modern ce pune la dispoziţia cursanţilor şi profesorilor avantajele utilizării platformei de e-learning AeL, o soluţie de instruire eficientă ce oferă informaţiile şi abilităţile necesare la momentul la care studentul are nevoie de ele.

“Timpul este principalul inamic al omului modern, în acest război toţi încercăm să ne eficientizăm activitatea şi să câştigăm. Sistemul universitar din România urmează acelaşi obiectiv şi a găsit soluţia pentru a câştiga acest “război” –e-learning-ul. Compania noastră pune la dispoziţia studenţilor care urmează cursurile MIT platforma AeL , o soluţie premiată de 3 ori în acelaşi an de Comisia Europeană la cel mai înalt nivel: nominalizare la IST Prize, echivalentul OSCAR-ului pentru ştiinţă şi tehnologie şi apoi Honourable Mention şi Finalist la Manchester, premiile eEurope Awards pentru eGovernment. AeL este un sistem matur, care şi-a dovedit forţa în cei 5 ani de utilizare pe scară naţională” ” a spus doamna Irina Socol, Director General al SIVECO Romania in cadrul ceremoniei de deschidere a MIT.
Pe platforma AeL dezvoltată de SIVECO România, sesiunile de instruire pot fi sincrone sau autonome, desfăşurate în ritmul propriu al cursantului, comunicarea cu instructorul şi colegii de clasă făcându-se în timp real. Profesorul coordonează sesiunile sincrone, pregăteşte suportul de curs şi testele, evaluează şi sprijină cursantul permanent, el fiind cel care înscrie participanţii la cursuri, stabileşte calendarul instruirii şi modalităţile de evaluare.

Educaţia reprezintă un domeniu prioritar pentru SIVECO, soluţiile de e-learning dezvoltate pentru mediul preuniversitar din România în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat şi premiile obţinute de acestea în concursurile internaţionale reprezentând o certificare a calităţii si expertizei pe care compania o deţine în această zonă.

„Platforma de e-learning AeL, utilizată în şcolile, liceele şi universităţile din România, precum şi în companii orientate spre eficienţă în domeniul instruirii resurselor umane, susţine demersurile Academiei de Studii Economice şi a Universităţii din Artois, Franţa de a oferi cursanţilor un master bazat pe principii educaţionale moderne”, declară Doamna Irina Socol, Director General al SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455