Profesorii români din Ungaria învaţă să predea interactiv şi inovativ cu AeL

BUCURESTI - 15 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Platforma de instruire asistată de calculator şi lecţiile interactive AeL îi ajută pe profesorii de etnie română din localităţile Gyula, Bătania, Micherechi, Chitighaz să descopere avantajele pe care e-learning-ul le oferă procesului de instruire

În perioada 13-17 noiembrie 2006, 10 profesori de etnie română din 4 şcoli din Ungaria sunt instruiţi în utilizarea calculatorului la clasă şi a tehnologiei multimedia ca mijloc complementar de predare.
Acest stagiu de pregătire vizează iniţierea cadrelor didactice în utilizarea platformei de e-learning AeL şi punerea la dispoziţia profesorilor şi elevilor din această localitate a unui instrument de predare care să ofere posibilitatea să experimenteze şi să vizualizeze fenomene greu de reprodus în laboratoarele din şcoli.

Demersul de la Liceul „N. Bălcescu” din Gyula – singurul liceu cu predare bilingvă româno-maghiară din Ungaria reprezintă o extensie a instruirii profesorilor din România, ultimii având posibilitatea de a beneficia de instruirea asistată de calculator începând cu 2001, odată cu livrarea primelor laboratoare IT şi a platformei AeL în licee.

Instruirea asistată de calculator este o formă interactivă şi cvasiautonomă de acces la cunoaştere, bazată pe demersurile de informare şi prelucrare a informaţiilor, pe o învăţare în ritm propriu, realizată practic prin observare, experimentare şi descoperire, graţie utilizării calculatorului şi tehnologiei multimedia.

Laboratoarele informatizate ale liceului din Gyula şi gimnaziilor din Bătania, Micherechi, Chitighaz dispun de software educaţional pentru predare şi învăţare ce oferă numeroase avantaje:
- acoperirea unui număr mare de discipline cu conţinut interactiv (matematică, biologie, chimie, fizică, istorie, economie, psihologie, literatură română)
- evaluarea elevilor şi a competenţelor dobîndite de aceştia imediat după predarea lecţiei prin utilizarea testelor electronice
- realizarea sau adaptarea de lecţii electronice şi a planurilor de lecţie de către profesori.
Instruirea asistată de calculator mijloceşte comunicarea permanentă între profesori şi elevi şi favorizează lucrul în echipă.

Profesorul are la dipoziţie atât o bibliotecă de lecţii multimedia interactive pe care le poate folosi la clasa, cât şi posibilitatea de a crea propria lecţie, beneficiind de instrumente specifice pentru editare. Astfel orele devin mai motivante, învăţarea producându-se prin descoperire şi experimentare, nu prin memorare şi redare de informaţii.

„E-learning-ul a devenit pentru elevii români cel mai bun prieten, iar pentru profesorii acestora - asistentul care aduce inovaţie şi plus valoare fiecărei lecţii predate. Vrem ca interactivitatea şi avantajele pe care le oferă lecţiile multimedia să îi ajute pe profesorii de etnie română din Ungaria să-i motiveze şi mai mult pe elevi. Eu sunt foarte încrezătoare că odată descoperite funcţionalităţile platformei de e-learning şi beneficiile lecţiilor interactive, ele vor fi folosite cu încredere ca mijloace complementare în procesul de predare – învăţare”, declară Dana Vlădoiu, Training Project Coordinator la SIVECO România.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/profesorii-romani-din-ungaria-invata-sa-predea-interactiv-si-inovativ-cu-ael