Profesorii romani participa la programe de formare profesionala desfasurate la scara globala

BUCURESTI - 10 septembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Programul Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii ii invata pe profesori cum sa integreze eficient tehnologia in procesul educational

Recent, la Targoviste, s-a desfasurat o noua sesiune de training in cadrul Programului Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii. Ca si la precedenta editie, evenimentul a vizat pregatirea cadrelor didactice pentru obtinerea certificarii de Master Teacher.

Proiectul promoveaza integrarea noilor tehnologii in educatie si urmareste adaptare sistemului de invatamant romanesc, la noile cerinte si provocari impuse de construirea societatii cunoasterii.

“Noile tehnologii schimba rolurile traditionale si relatia profesor - elev, profesorul devenind mai degraba un facilitator decat un detinator de cunostinte pe care trebuie sa le transmita elevilor sai. Cursul raspunde pe deplin provocarilor societatii actuale, in care se asteapta de la tineri alte competente decat pana acum: creativitate, adaptare la o societate in continua schimbare, colaborare si comunicare prin noile tehnologii”, a declarat Minodora Dinu, profesoara la colegiul National de Informatica Tudor Vianu.

Echipa de specialisti din cadrul SIVECO Romania care coordoneaza acest proiect, organizeaza anual, sesiuni speciale dedicate profesorilor care vor sa obtina certificarea de Master Teacher. Astfel, in actuala sesiune, 60 de cadre didactice au obtinut aceasta certificare. Un aspect esential al programului Intel®Teach este acela ca, in urma absolvirii cursului, profesorii care obtin certificarea de Master Teacher, vor putea, la randul lor, sa instruiasca in cadrul aceluiasi proiect, alte cadre didactice.

„Ma bucur sa vad ca profesorii romani sunt extrem de interesati in a-si dezvolta noi competente. Prin intermediul Programului Intel®Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii, cadrele didactice invata cum sa optimizeze procesul de predare prin dezvoltarea de portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active precum metoda proiectului si utilizarea eficienta a instrumentelor IT&C in educatie”, a declarat Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania

Programul Intel®Teach a ajutat milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in procesul educational, pentru a imbunatati eficienta invatarii. In cadrul Programului Intel®Teach –Instruirea in Societatea Cunoasterii, sesiunile de formare ale profesorilor participanti au debutat in Romania in octombrie 2007. Au fost instruiti pana in prezent peste 2300 de profesori din intreaga tara.

Despre Programul Intel Teach
Programul World Ahead integreaza si extinde eforturile Intel de a impulsiona progresul in ceea ce priveste accesibilitatea, conectivitatea, educatia si continutul digital. Programul Intel®Teach a ajutat peste 5 milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in procesul educational, pentru a imbunatati eficienta invatarii. In urmatorii ani, Intel intentioneaza sa instruiasca alte 10 milioane de profesori care sa utilizeze eficient tehnologia in procesul de predare, avand astfel posibilitatea de a oferi acces la tehnologie urmatorului miliard de utilizatori.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu şi spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari şi mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atat pentru piata locala cat şi pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizati in Romania şi includ atat institutii publice importante cat şi companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza şi dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale şi de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Ştiinte Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de ''Best Practice' din partea Comisiei Europene şi 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie şi produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/profesorii-romani-participa-la-programe-de-formare-profesionala-desfasurate-la-scara-globala