Programul Sistem Educaţional Informatizat - punte către şcoala viitorului

BUCURESTI - 25 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO România a primit la RoCS 2005 PREMIUL DE EXCELENTA pentru SEI, unul din cele mai avansate proiecte de IT din lume

La cea de-a 11-a ediţie a evenimentului Romanian Computer Show (RoCS), SIVECO România a primit PREMIUL DE EXCELENTA pentru Sistemul Educaţional Informatizat (SEI). Acest premiu înbogăţeşte palmaresul acestui proiect a cărui valoare a fost recent recunoscută şi în competiţii internaţionale de mare anvergură precum „World Summit Award 2005”, din cadrul World Summit for Information Society (Tunis), sau eEurope Awards for eGovernment (Manchester), organizat de Comisia Europeană.

Considerând SEI drept unul dintre cele mai ambiţioase proiecte susţinute vreodata de societatea românească, IDG România a fost un susţinător constant al acestui proiect, apreciind atât impactul său în toate zonele educaţiei (didactic, managementul resurselor şcolare, examene naţionale, comunicare, programe sociale pentru educaţie), rezultatele cantitative şi calitative ale proiectului.
Trebuie menţionat că proiectul SEI a intrat în atenţia Comisiei Europene încă de la debutul său în anul 2001, când aplicaţia de repartizare computerizată a elevilor în licee (ADLIC) a primit distincţia “Best practice” în cadrul conferinţei europene la nivel ministerial asupra eGovernment - Bruxelles 2001, „De la teorie la practică” iar platforma de eLearning AeL este nominalizată la IST Prize, echivalentul Oscarului european în domeniul IT&C.

Mulţumind echipei IDG pentru premiu, Stefan Morcov, Director de Proiect la SIVECO Romania a spus: „Implementarea SEI este considerată un „regional best-practice” (model de bună practică în regiune) în Europa. Prin platforma de eLearning AEL, România intră în elita softului educaţional mondial. La finalizarea celei de-a patra etape, în România vor exista peste 7 milioane de beneficiari ai SEI, persoane implicate direct sau indirect - elevi, profesori, instructori, personal administrativ, părinţi; 2.900.000 elevi şi peste 110.000 profesori cu acces la platforma de eLearning AeL şi materiale didactice în format electronic; 4.780 laboratoare informatizate; 55.000 profesori instruiţi; 1.600 lecţii multimedia, dicţionare, enciclopedii. Putem spune că pentru învăţământul românesc tranziţia s-a încheiat şi ne aflăm în plină etapă de construcţie.”

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455