“Serviciul public al anului”: implementarea solutiei AeL in cadrul Sistemului Educational Informatizat

BUCURESTI - 13 decembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Acest premiu oferit de publicatia Comunicatii Mobile a revenit anul acesta companiei SIVECO Romania

La editia 2006 a Galei organizate de publicatia „COMUNICATII Mobile”, eveniment ce polarizeaza anual atentia celor mai importanti actori ai industriei autohtone, liderilor institutiilor din domeniu si a celor mai reprezentative companii ale pietei IT&C, premiul “Serviciul public al anului” a revenit companiei SIVECO Romania pentru implementarea programului SEI (Sistem Educational Informatizat).
Acest proiect presupune asigurarea unui suport tehnologic avansat pentru elevii si profesorii din Romania.

Initiat in 2001, SEI are drept obiectiv principal modernizarea sistemului educational prin introducerea unor instrumente si metode noi de predare a majoritatii materiilor studiate in scoala, dar si oferirea de suport pentru insusirea de cunostinte si aptitudini, cat si pentru evaluarea acestui proces. Reconsiderand procesul de predare – invatare, SEI a pus la dispozitia elevilor si profesorilor din 4800 de unitati de invatamant un laborator informatizat echipat cu o platforma moderna de eLearning si cu lectii interactive, oferindu-se astfel un cadru general favorabil pentru dezvoltarea proiectelor si participarea activa a beneficiarilor sistemului educational la dezvoltarea societatii informationale.

“Este al doilea premiu pe care il castigam intr-o singura singura luna cu proiectul SEI. Devenit un exemplu de buna practica atat in tara cat si in afara granitelor, proiectul SEI reprezinta mai mult decat un program de informatizare - este o stare de spirit, care presupune implicarea activa a profesorilor si elevilor”, declara Florian Ciolacu, Business Development Manager.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost precedata de sesiuni de dezbateri, participantii fiind invitati sa discute pe marginea unor teme de maxima actualitate: “Proiecte europene, provocari si obstacole pentru companiile romanesti in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana” si „Industria de Comunicatii in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.

In cadrul sesiunii care a abordat perspectivele unor viitoare implicari a companiilor romanesti din domeniul IT&C in proiecte europene, au fost expuse premizele si domeniile care prezinta un real interes in strategia de dezvoltare externa a companiei SIVECO.

“Implicarea SIVECO Romania in proiecte de anvergura in domeniul sanatatii si invatamantului a condus la dezvoltarea unor solutii care asigura un management eficient al activitatilor din aceste domenii. SIVECO Romania detine o expertiza dovedita in domeniul eHealth, eGovernment si eLearning prin participarea la proiecte de infomatizare din Romania (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si SEI), din Croatia (sistemul pilot HZZO) sau din Franta (proiectul Nepenthes) si participa in prezent la implementarea sistemului informatic integrat pentru Fondul National de Asigurãri de Sãnãtate din Bulgaria si la modernizarea sistemului educational din Cipru”, declara Florian Ciolacu.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/serviciul-public-al-anului-implementarea-solutiei-ael-in-cadrul-sistemului-educational-informatizat