SIVECO contribuie la dezvoltarea unei platforme IT care va permite interconectarea informatiilor din mediul online si offline

BUCURESTI - 5 iunie 2014

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Proiectul european TWIRL transpune in realitate conceptul de divertisment educational personalizat, stimuland crearea de micro-comunitati in jurul emisiunilor si programelor educationale prezentate la TV

Monica Florea, Director al Departamentului Cercetare & Dezvoltare, SIVECO Romania

Accesul la internet este omniprezent in lumea moderna, din ce in ce mai multe persoane fiind interconectate cvasipermanent prin intermediul dispozitivelor mobile. Diversitatea informatiilor pe care le primeste consumatorul atat din lumea virtuala (on-line), cat si din lumea reala (off-line), este uriasa. Corelarea informatiilor din cele doua spatii, intr-un mod coerent, precum si livrarea lor la momentul si in formatul potrivit reprezinta o provocare.

Proiectul de cercetare si dezvoltare "Romanian Twinning virtual World (on-line) Information with Real world (off-Line) data sources" (RO-TWIRL) urmareste sa amplifice experiențele umane in cadrul acțiunilor de cautarea informațiilor, de cercetare, in interacțiunea cu alți utilizatori si in utilizarea resurselor in viața de zi cu zi prin crearea unei platforme IT. Aceasta realizeaza interconectarea si fuzionarea datelor provenind din aplicații reale (cum sunt, de exemplu, cele de monitorizare a traficului, prognoza meteo, etc) si din surse de date online (baze de date deschise, comunitațile sociale si forumuri, blog-uri, wiki, RSS, etc).

RO-TWIRL este implementat de consortiul format din companiile de IT SIVECO Romania si ALTFACTOR, in perioada octombrie 2012 - octombrie 2014.

RO-TWIRL transforma experienta dobandirii de informatii de catre utilizator prin oferirea de: informatii suplimentare, (rezultate din augmentare cu informatii contextuale), informatii personalizate, extrase din surse personale, (cum ar fi blogurile sau profile de retele sociale) si informatii sociale (extrase din comunitatile virtuale).

Platforma dezvoltata de consortiul romanesc se inscrie in curentul actual, in plina dezvoltare, a platformelor de tip «second-screen».

Principalele componente ale platformei sunt: aplicatie tandem smart TV – tableta (second-screen) - permite afisarea pe tableta a informatiilor relevante emisiunii curente de la TV, intr-un format sintetizat si aplicatie web de configurare, management si statistici - permite utilizatorilor, dezvoltatorilor de continut sa configureze informatiile care vor fi afisate pe al doilea ecran. De asemenea, exista aplicatia web tip portal – in cadrul portalului sunt afisate informatii detaliate si statistici despre emisiuni, programe si comunitatile din jurul acestora.

Platforma a fost deja prezentata la nivel european, in cadrul celei de-a sasea ediții a Co-Summit-ului organizat de catre clusterul EUREKA ITEA si ARTEMIS desfasurat pe 4-5 decembrie 2013, in Stockholm, Suedia.

SIVECO dezvolta aplicatia de Management si Monitorizare dedicata producatorilor de continut educational. Aceasta permite monitorizarea si afisarea de statistici despre numarul de vizualizari, like-uri si profilele utilizatorilor.

ALTFACTOR dezvolta aplicația de tip second-screen care permite afisarea sincronizata a conținutului educațional atat pe televizoare inteligente, cat si pe dispozitive mobile.

"Proiectul promoveaza conceptul de personalized edutainment (divertisment educational personalizat) prin includerea de continut educational multimedia din diverse surse in scopul personalizarii si augmentarii informatiei de divertisment din mediul casnic. De asemenea, sustine facilitarea participarii si implicarii prin crearea de micro-comunitati in jurul emisiunilor si programelor educationale prezentate la TV", a declarat Monica Florea, Director al Departamentului Cercetare & Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania.

RO-TWIRL se adreseaza tuturor segmentelor de varsta, platforma dezvoltata putand fi utilizata in egala masura, atat de copii, cat si de varstnici. Aceasta se va integra cu platforma dezvoltata la nivel european, pentru a beneficia de cercetarea si implementarile realizate in scopul augmentarii informatiei.

Parteneri TWIRL:

Altfactor, Cassidian SAS, Mondeca SA, Pertimm, Ipernity. ORG SA, Lille 1 University, Mobiliera, Institut Telecom SudParis, Smartsoft, Tilda, Tmob.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-contribuie-la-dezvoltarea-unei-platforme-it-care-va-permite-interconectarea-informatiilor-din-mediul-online-si-offline