SIVECO Romania participa la informatizarea sistemului vamal din Turcia

BUCURESTI - 26 ianuarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Noul sistem de tranzit computerizat va asigura securitatea procedurilor in punctele vamale, scurtarea timpului de asteptare si eliminarea fraudelor

Sistemul vamal din Turcia va folosi software marca SIVECO Romania. Expertiza dobandita in implementarea solutiei de eCustoms la Autoritatea Vamala din Romania a permis companiei SIVECO Romania intrarea pe o noua piata.

Experienta SIVECO Romania in implementarea solutiei eCustoms este certificata ASYCUDA, recunoastere detinuta de foarte putine sisteme IT ale lumii. Solutia de eCustoms implementata de SIVECO Romania la Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania acopera 41 de Directii Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale, 45 de birouri vamale, un sediu central, peste 3.000 de documente procesate zilnic.

In Turcia, consortiul condus de STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik) din care face parte si SIVECO Romania, alaturi de KOCSYSTEM si KPMG Turcia - a devansat 13 consortii internationale, castigand contractul pentru proiectul “Asistenta tehnica pentru dezvoltarea Sistemului Computerizat de Gestiune a Operatiunilor de Tranzit Vamal din Turcia” - NCTS (New Computerized Transit System).

Licitatia pentru acest proiect a fost organizata de Unitatea Centrala pentru Finantare si Contractare Proiecte Phare, autoritate contractanta pentru proiectele finantate din fonduri ale Uniunii Europene in Turcia.

Castigatorul licitatiei a fost desemnat in urma analizei ofertelor prezentate, criteriul tehnic detinand o pondere de 80%, iar cel economic de 20%. In urma evaluarii, consortiul condus de STM a devansat toti competitorii cu un numar urias de puncte.

'Solutia software pe care o vom implementa va permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale de la intrare pana la iesire, urmand sa fie finalizata in 16 luni si sa armonizeze sistemul vamal turcesc cu cel al Uniunii Europene', a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

NCTS va functiona ca un instrument de administrare si control al sistemului de tranzit. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate si pe procesarea electronica a datelor, acesta va garanta un management mai modern si mai eficient decat cel traditional, al hartiilor, cu inconvenientele sale dovedite.

Principalele obiective ale NCTS sunt cresterea eficientei procedurilor de tranzit, imbunatatirea prevenirii si detectarii fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

'Sistemul va oferi operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama, o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor', a adaugat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de \'Best Practice\' din partea Comisiei Europene si \'Honourable Mention\' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-romania-participa-la-informatizarea-sistemului-vamal-din-turcia