SIVECO România va deveni un lider european în domeniul integrării software

BUCURESTI - 20 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Principalele elemente în atingerea acestui deziderat sunt listarea la bursă şi parteneriatele strategice cu liderii IT globali

În prima jumătate a anului 2006, evoluţia afacerilor SIVECO România s-a înscris în tendinţa de creştere pe care compania o înregistrează în ultimii ani.

Consolidarea poziţiei SIVECO Romania pe piaţa locală

Semnarea de 58 de contracte noi, cu organizaţii aparţinând în proporţie de 90% sectorului privat, demararea noilor proiecte precum şi continuarea proiectelor de naţionale începute în anii precedenţi, stau la baza îndeplinirii obiectivelor de afaceri stabilite pentru această perioadă a anului.
Între companiile care au devenit clienţi SIVECO Romania SA în 2006 se numără: WINMARKT, RODMIR EXPERT, TMUCB , MEDLIFE, , UNIVERSITATEA SUCEAVA, ROMENERGO, , INTFOR GALATI, MAREX Brăila, AKER Tulcea, AUTORITATEA NAVALA ROMANA, TOTAL ELECTRIC OLTENIA Râmnicu Vâlcea, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat, Unicom Bunkering, COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR etc.

Până la sfârşitul anului 2006, compania îşi propune îmbogăţirea portofoliului de clienţi cu 120 de organizaţii.
În 2006, SIVECO Romania a continuat să lucreze în proiectele majore, de anvergură naţională, începute în anii trecuţi: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Petrom si MEdC.
S-au continuat cu success implementările la Romanceram, Com Auto Meridian, Anticorosiv, Marconf, Ultex, Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timisoara, Uztel Ploieşti, Carpatair şi s-au finalizat proiecte precum: Celco, Dobrogea Biscuit, Arpechim Pitesti, Congaz, Alcoa Fujikura.

Studiul nivelului de satisfacţie al beneficiarilor SIVECO Romania

Studiul nivelului de satisfacţie al beneficiarilor SIVECO Romania realizat în lunile mai şi iunie 2006 arată că cei mai mulţi dintre clienţii SIVECO România (88%)consideră că a lucra cu această companie este uşor şi profitabil.
Principalele motivaţii ale acestor aprecieri se referă la capacitatea produselor si serviciilor SIVECO Romania de a le rezolva problemele, cât şi la adaptabilitatea şi performanţa aplicaţiilor.
Promptitudinea si calitatea serviciilor, documentaţia completă, accesibilă si furnizată la timp sunt motive de satisfacţie frecvent invocate de clienţi.
79% din clienti sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de serviciile de consultanţă şi service pentru problemele curente; 88% dintre clienţi consideră că SIVECO Romania le înţelege cerinţele strategice, pe termen lung.

Extinderea reţelei de parteneri

Consecventă politicii de dezvoltare continuă a parteneriatului cu firme româneşti din diverse zone ale ţării: Cluj Napoca, Târgu Mureş, Neamţ, Călăraşi, Vrancea, Argeş, Braşov, Timişoara, SIVECO România a acordat o atenţie deosebită activităţilor de marketing şi vânzări, respectiv creşterii a veniturilor realizate împreună cu aceştia. De altfel, la întâlnirea partenerilor, desfăşurată în luna iunie la Poiana Braşov, această strategie de colaborare a fost re-analizată şi consolidată.

Perfecţionarea modelului de business

Cu ajutorul unor consultanţi specializaţi în afaceri internaţionale şi prin implicarea echipei locale de management, recent, a fost finalizat procesul de elaborare a strategiei companiei pentru următorii 5 ani. 
În acest orizont de timp, SIVECO Romania işi propune să evolueze de la statutul de cea mai importanta casa romaneasca de software la cel de integrator software regional, pentru a ajunge, în următorii 10 ani, un lider la nivel european.

Pentru că listarea acţiunilor unei organizaţii este o etapă normală şi necesară de creştere într-un mediu de afaceri matur şi transparent, acţionarii SIVECO Romania SA vor evalua în următorii 3 ani oportunitatea demarării formalităţilor legale în vederea pregătirii companiei pentru a fi listată la bursa de valori.
Se urmăreşte astfel accesul facil al firmei la finanţări prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni; creşterea vizibilităţii firmei în rândul partenerilor de afaceri, colaboratorilor şi clienţilor actuali şi potenţiali, în special a celor străini; simplificarea operaţiunilor de registru şi de transfer al acţiunilor; posibilitatea stabilirii unei valori corecte, de piaţă a companiei. 
“Procesul de decizie va fi influenţat de evaluările constante pe care acţionarii le vor face în urmatoarea perioadă de timp pe piaţa bursieră. Pentru că atât Intel Capital cât şi Enterprise Investors dispun de o expertiză excepţională în domeniu, decizia listării companiei va fi luată numai atunci cand compania va fi foarte bine pregatită pentru acest pas”, declară doamna Irina SOCOL, director general SIVECO Romania  

Atingerea acestor deziderate ambiţioase, se bazează pe realizarea unui ritm anual prognozat de creştere a cifrei de afaceri şi a profitului, superior pieţei. 
Se va urmări păstrarea în continuare a unui raport echilibrat între export (50%) şi activitatea pe piaţa internă (50%). 

Strategia de produs include: produse standard, soluţii dedicate si aplicaşii customizate, extinderea cu noi functionalităţi a proiectelor de eHealth şi eLearning demarate şi replicarea lor pe piete internaţionale, implementarea de aplicaţii terţe.
Actuala strategie de dezvoltare cuprinde eforturi intense de investiţii în cercetare şi dezvoltare, urmărindu-se lansarea de noi produse cu potenţial mare de valorificare comercială.

O atenţie deosebită este acordată procesului de extindere pe pietele externe.
O premiză favorabilă o reprezintă relaţiile de afaceri cu partenerii globali Intel, HP, IBM, Oracle, Bull, Microsoft.
“În fapt, SIVECO Romania îşi propune să devină un partener strategic pentru aceste companii globale şi un pas decisiv în această direcţie s-a facut prin includerea companiei in portofoliul Intel Capital. Colaborarea cu aceste companii implică relaţii cu reteaua gloabală de parteneri a fiecăruia dintre ele”, spune doamna Irina SOCOL.
Având o strategie focusată pe încurajarea inovaţiei, Intel Capital, fondul de investiţii al Intel, îşi concentrează atenţia asupra companiilor din toată lumea, care dezvoltă tehnologii inovatoare promiţătoare. Intel Capital investeşte în acele tehnologii (existente şi noi) care contribuie la dezvoltarea de soluţii standard, conduc la creşterea globală a Internetului, facilitează utilizarea de noi modele şi progresul platformelor de calcul şi comunicaţii.
Făcând parte din corporaţia Intel, Intel Capital evaluează cele mai promiţătoare investiţii ale acesteia, oferă consultanţă tehnologică şi de afaceri companiilor din portofoliul său şi pune la dispoziţie acces nelimitat la cele mai recente realizări din industrie.
Din 1991, Intel Capital a investit peste 4 miliarde USD în aproximativ 1 000 companii, din peste 30 de ţări. De la fondarea sa, aproximativ 160 companii din portofoliul său au fost achiziţionate de alte companii, iar alte 150 companii au devenit publice, în urma mai multor schimburi derulate la nivel mondial. Intel Capital are ca angajaţi manageri de investiţii în aproximativ 25 ţări din întreaga lume. Numai anul trecut Intel Capital a investit peste 130 milioane USD în aproape 110 contracte, aproximativ 40% dintre investiţii fiind realizate în afara Statelor Unite.
În anul 2005, Intel Capital şi Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investiţii din Europa Centrală şi de Est au anunţat o investiţie de 12 milioane USD în SIVECO Romania.
Aceasta este cea mai mare de până acum, din domeniul nostru şi din ţata noastră şi una dintre cele mai însemnate inveştiţii internaţionale de IT din Europa Centrală şi de Est.

Creşterea numerică şi calitativă a echipei

Perfecţionarea modelului de business include îmbunătăţiri aduse proceselor organizaţionale şi managementului resurselor umane.
În conformitate cu evoluţia afacerilor, echipa SIVECO urmează să aibă până la sfârşitul anului 2006 peste 500 de specialişti, creşterea numerică fiind susţinută de cea calitativă.
Preocuparea permanenta a SIVECO România pentru îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor prin instruire adecvată, crearea unui mediu de lucru plăcut, recunoaşterea contribuţiei fiecărei persoane la dezvoltarea companiei plasează SIVECO Romania în topul celor mai dezirabili angajatori pe piaţa forţei de muncă.

Recunoaşteri naţionale şi internaţionale

Experienţa şi profesionalismul specialiştilor SIVECO Romania au adus şi anul acesta companiei prestigioase premii si importante recunoaşteri interne si internaţionale.

Astfel, SIVECO Romania a primit în iunie 2006, din partea OECD (Organization for Economic Cooperation and Development), la Viena, premiul „Innovative Domestic investor of the year 2006”.
Importanţa acestui premiu este absolut excepţională, OECD fiind unul dintre cele mai importante forumuri internaţionale de dezbatere a politicilor economice şi sociale la nivel global, o asociaţie apolitică a ţărilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic având drept misiune construirea unei economii puternice în statele membre, îmbunătăţirea eficienţei, perfectarea sistemelor de piaţă, extinderea comerţului liber şi contribuţia la dezvoltarea economică. Forumul are in prezent 30 de ţări membre care conlucrează pentru a răspunde provocărilor economice, sociale, ajută guvernele în direcţia creşterii prosperităţii şi a luptei împotriva sărăciei prin creştere economică, stabilitate economică, comerţ şi investiţii, tehnologie, inovaţie, anteprenoriat şi cooperare în scopul dezvoltării.
De peste 40 de ani, OECD este una dintre cele mai mari şi mai de încredere surse de statistică comparată, statistică economică şi date sociale.
Valoarea şi valabilitatea recomandărilor şi rezoluţiilor OECD este atât de mare, încât se constituie practic într-o matrice de funcţionare a economiei mondiale.
Recunoaşterea efortului investiţional, pe plan naţional şi regional, făcut de SIVECO România este o onoare deosebită, cu atât mai mult cu cât procesul de selecţie al companiilor şi proiectelor de investiţii care au accelerat reformele şi au contribuit la imbunătăţirea climatului de business în regiune, făcut de OECD a a fost extrem de riguros si drastic, existand tari din care n-a fost premiată nicio companie. Din Romania au mai primit distinctii Erste Bank (pentru privatizarea BCR) si Saint-Gobain Glass Romania SRL (pentru constructia unei fabrici de sticla)

În mai 2006, CEFTAC (Central European advocacy for a Fair and Transparent Competition) a declarat activitatea SIVECO drept 'cea mai transparentă conduită a unei companii în domeniul concurenţei”.
Organism ce cultivă dezvoltarea şi consolidarea unui mediu de afaceri european deschis, bazat pe principiile liberei concurenţe şi competitivităţii economice, Platforma CEFTAC acordă anual distincţii unor companii româneşti din diverse sectoare de activitate, ca o recunoaştere a efortului pe care acestea îl depun în vederea creării unui mediu de afaceri local stabil, transparent şi competitiv. Celelalte companii nominalizate la premiul obţinut anul acesta de SIVECO Romania SA au fost General Electric, Orange, OMV, UNITA şi Reckitt – Benckiser.
Ediţia din acest an a Galei Platformei CETAC a fost organizată de EUROLINK - Casa Europei - organizaţie neguvernamentală care susţine prin programe de informare şi educare publică, integrarea României în Uniunea Europeană şi s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei UE, având girul Guvernului Federal al Republicii Austria.

Sistemul calitătii a fost recompensat în februarie 2006, la Frankfurt, cu 'ARCH OF EUROPE for Quality and Technology”, categoria platină. 
Premiile de excelenta si prestigiu în afaceri Arch of Europe, acordate anual de catre prestigioasa asociatie Business Initiative Directions (BID) reprezintă o recunoaştere a contributiei pe care companiile o aduc la dezvoltarea mediului de afaceri local, si nu în ultimul rând, pentru eforturile, succesul si angajamentul în sustinerea calitatii. Business Initiative Directions (BID) este un pionier in domeniul calitatii comunicarii corporatiste. Marca BID si-a facut cunoscuta prezenta în 163 de tari ale lumii si a introdus o fundamentare solida pentru implementarea unui proces de calitate integral, prin tehnologia si procedurile QC 100 -Total Quality Management.
Crearea standardului TQM QC 100 este rezultatul unei munci desfasurate timp de mai multi ani de catre specialisti si profesionisti internationali în gestiunea afacerii.
Principiile de management al calitatii, care stau, de asemenea, la baza sistemului implementat în SIVECO România respecta criteriile prevazute în standardul TQM QC 100, si servesc drept ghid pentru îmbunatatirea continua a proceselor din cadrul companiei.

Şi produsele companiei au fost evidenţiate, SIVECO Applications primind „Premiul de Excelenta PC World”, iar SIVECO Business Analyzer recunoaşterea de 'cea mai bună soluţie de e-business” (Premiile IT&C ale Camerei de Comert Industrie si Agricultura Galati, 2006). 

Extinderea responsabilităţii sociale a companiei

Conştientizând misiunea sa de membru responsabil al comunităţii din care face parte, SIVECO Romania şi-a extins şi diversificat implicare în susţinerea societăţii româneşti, iniţiind, desfăşurând, finanţând activităţi cu caracter educaţional, cultural, umanitar.
Continuând demersurile din anii trecuţi, Centrul Virtual de Excelenţă a „excelat” şi anul acesta. Inaugurat la începutul anului 2003, Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO reuneşte o serie de iniţiative menite să contribuie la promovarea creativităţii în domeniul instruirii. Demersul are la bază preocupările companiei în dezvoltarea de soluţii complexe şi complete de eLearning.
Sub egida Centrului Virtual de Excelenta s-au desfăşurat anul acesta cea de-a patra ediţie a competiţiei naţionale şi internaţionale Cupa SIVECO, a doua ediţie a competiţiei online Şansa de a deveni Campion, inaugurarea Academiei SIVECO la ASE.
De asemenea, sub egida Centrului Virtual de Excelenţă au fost demarate in 2006 două activităţi de responsabilitate civică, respectiv campania de proliferare a nonviolenţei în şcoli (”Fii inteligent, nu fi violent”) şi acţiuni de instruire asistate de calculator în comunităţi rurale („Să învăţăm să învăţăm – în comuna doljeană Breasta, în parteneriat cu organizaţia non-guvernamentală World Vision).
Nu în ultimul rând, SIVECO Romania susţine în mod activ iniţiativele naţionale şi internaţionale menite sa sporească nivelul de transparenţă şi credibilitate a mediului de afaceri românesc, de eliminare a corupţiei şi de consolidare a eticii de business, fiind între primele companii româneşti care au aderat la Global Compact şi PACI (Partnering Against Corruption Initiative).

„Pentru cea de-a doua perioadă a anului 2006, planurile companiei noastre vizează consolidarea şi extinderea cu succes a proiectelor aflate în derulare, intensificarea investiţiilor în proiecte de cercetare şi dezvoltare, identificarea şi valorificarea oportunităţilor de business locale şi internaţionale, în special în calitate de furnizor de proiecte la cheie”, spune doamna Irina Socol. „Dorim ca cifra de afaceri de anul acesta să fie cu 20% mai mare ca în anul precedent, să ne continuăm expansiunea pe verticale cu potenţial mare de dezvoltare (producţie, utilităţi, construcţii, retail). Vom continua să acţionăm ca un vector de imagine în lume pentru industria românească de software şi pentru construirea unui mediu de afaceri etic, responsabil în România”.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând http://siveco.ro
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/siveco-romania-va-deveni-un-lider-european-in-domeniul-integrarii-software