Victorie totală pentru finaliştii .Campion

BUCURESTI - 10 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Pentru prima dată în istoria de 12 ani a concursului un elev român obţine medalia de „ aur absolut” la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală

Victorie totală pentru finaliştii .Campion

Recent s-a încheiat la Sarospatak (Ungaria) cea de-a douăsprezecea ediţie a Olimpiadei de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală (CEOI). Echipa României s-a întors acasă cu o colecţie impresionantă de medalii: un aur absolut, un argint şi două medalii de bronz, acesta constituind cel mai bun rezultat obţinut de ţara noastă în competiţiile internaţionale din ultimii ani.
La competiţia din acest an au participat echipe din cele 9 ţări membre ale grupului CEOI şi din 6 ţări invitate, România ocupând locul al doilea în clasamentul neoficial pe naţiuni, după echipa Poloniei.

Dan Ionuţ Fechete (Liceul de Informatica "Spiru Haret" Suceava, medaliat cu aur absolut), Leonard Crestez (Colegiul National "Nicolae Balcescu", Braila, medaliat cu argint), Marin Radu (Colegiul National "Unirea" Focsani, medaliat cu bronz) şi Sorin Stancu-Mara (Liceul International de Informatica Bucuresti, medaliat cu bronz) s-au numărat printre finaliştii ediţiei 2005 a competiţiei .Campion, organizată de SIVECO Romania şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării sub egida Centrului Virtual de Excelenţă SIVECO.

„Mă bucură foarte mult rezultatele lor, care dovedesc încă o dată că şcoala românească de informatică este una redutabilă. Apartenenţa tuturor acestor copii la Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO ne confirmă faptul că implicarea companiilor private în pregătirea lor prin iniţiative de acest gen este mai mult decât bine-venită”, spune prof Ema Cerchez, coordonatoarea echipei României la acest concurs.

Despre Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO

Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO reuneşte o serie de iniţiative demarate de compania SIVECO Romania în sfera educaţională, menite să contribuie, mai ales dar nu numai, la promovarea creativităţii în domeniul instruirii informatizate.
Acest demers are la bază preocupările companiei în dezvoltarea de soluţii complexe şi complete de eLearning.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201