Totul despre crearea unui magazin online

BUCURESTI - 20 martie 2017

Comunicat tip General in Internet

Totul despre crearea unui magazin online - Ce trebuie sa știi înainte să creezi un magazin online?

Ce trebuie sa știi înainte să creezi un magazin online?

Crearea unui magazin online implică mai mulți factori care trebuiesc urmați.

Pentru ca magazinul dumneavoastră online să funcționeze, aveți nevoie de o formă juridică pentru emiterea de facturi fiscale și evidența finanțelor, cum ar fi PFA, SRL, SRL-D sau orice formă juridică pe care o alegeți.

Achiziționarea numelui de domeniu

Următorul pas va fi să achiziționați numele de domeniu, numele magazinului online. Acest nume ar trebui să fie scurt și concis pentru o reprezentare cât mai bună a brand-ului. Puteți opta pentru un domeniu .ro sau un domeniu .com, sau puteți opta pentru un nume din rândul noilor TLD-uri.

Alegerea unui pachet de hosting

Pentru un magazin online este foarte important să achiziționezi hosting-ul de la un provider de încredere care vă poate oferi deasemenea și suport tehnic pe servere special optimizate pentru platforma pe care este construit.

Design-ul Magazinului Online

Cele mai cunoscute platforme sunt Wordpress-Woocommerce, Magento, Prestashop, Opencart, etc. De obicei pentru profesionalism și eleganță, majoritatea proprietarilor apelează la o agenție de webdesign pentru crearea unui magazin online, cu un design responsive și un logo personalizat.

Metode de plată și livrare

După introducerea produselor în magazinul dumneavoastră online, următorul pas este să soluționați metodele de plată disponibile și felul în care vor fi livrate produsele. De obicei se optează pentru colaborarea cu firme de curierat pentru livrare și cu firme de procesare de plăți pentru opțiunile de plată. Se optează pentru criptarea HTTPS prin intermediul unui certificat SSL, pe lângă propulsarea în clasamentul motoarelor de căutare, promovarea locală, promovarea prin mediile de socializare ( Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus ).

Cât costă crearea unui magazin online?

Costurile pentru crearea unui magazin online depind de complexitatea platformei, serviciile oferite și funcțiile acestuia. Sunt firme specializate precum Magazinon.ro care oferă la pachet: magazine online la cheie , consultanță ecommerce, promovare online, campanii de e-mail, management-ul campaniilor Facebook / Adwords, instalare și configurare, prelucrare imagini produse, design unic pentru noul magazin, asistență și suport tehnic.

Echipa Magazinon.ro vă pune la dispoziție magazine online la cheie cât și servicii și solutii ecommerce complete, optimizare SEO, management ecommerce, creare de conținut și campanii de link-building.

Cele patru tipuri de optimizare SEO

Există patru tipuri de optimizare SEO care trebuie luate în considerare:

1. SEO tehnic - se referă la optimizarea titlurilor paginilor și a meta descrierilor.

2. SEO onpage / în pagină - se referă la optimizarea conținutului din paginile magazinului online.

3. SEO local - se referă la promovarea cartografică, respectiv promovarea prin online maps / hărți online ca de exemplu google maps și promovarea prin directoarele web locale. ,,Citațiile sunt un factor foarte important în SEO local și se referă la distribuirea informațiilor de contact în sistem NAP ( name, adress, phone ).

4. SEO offpage - se referă la construirea profilului de link-uri către magazinele online. Construirea unui profil de link-uri pe cuvinte cheie este de departe încă cel mai important factor SEO și se referă la achiziționarea de link-uri care trebuie să fie plasate prin content marketing / prin distribuirea de articole în presă și pe bloguri.

Optimizarea SEO pentru magazinele online

Optimizarea SEO pentru magazinele online se referă la introducerea cuvintelor cheie de interes, structura și conținutul magazinului online.

Spre exemplu, prima pagină a magazinului online trebuie să conținută titluri H1 și H2 cât și texte de prezentare de relevanță mare.

Optimizarea produselor

Produsele magazinului online se optimizează prin crearea de descrieri pentru produse cu un grad mare de informație în care se vor regăsi și cuvintele cheie de interes.

Optimizarea categoriilor de produse

Categoriile de produse trebuie să conțină descrieri specifice. Aceste descrieri trebuie introduse în partea de sus a paginii.

Blogul este indispensabil unui magazin online

Crearea de conținut de interes este un factor deosebit de important atât din punct de vedere SEO cât și pentru posibilii clienți care vizitează magazinul online.

Conținutul / articole de pe blog trebuie să fie de calitate și să aducă răspunsuri sau rezolvări pentru publicul țintă.

Securitatea unui magazin online

Securitatea unui magazin online este un alt subiect care nu trebuie tratat cu superficialitate. Ca și posesor de magazin online trebuie să vă protejați afacerea dar mai important este protejarea datelor clienților și a membrilor.

Un episod de vulnerabilitate a magazinlui online vă poate distruge credibilitatea și din acest motiv trebuie să luați toate măsurile de protecție.

Magazinon.ro vă oferă toate serviciile necesare pentru a crea un magazin online oferind atât magazine online la cheie cât și pachete care se pot personaliza în funcție de cerințele dumneavoastră.

 

Nu ezitați să ne contactați pentru o consultanță gratuită !

www.magazinon.ro

0741.035.741