Nikon D90 si D3X au fost premiate la TIPA 2009

BUCURESTI - 21 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta ca TIPA a acordat doua premii prestigioase aparatelor foto Nikon: Best DSLR Advanced pentru Nikon D90 si Best DSLR Professional pentru Nikon D3X.

TIPA (Technical Image Press Association) este cea mai de seama asociatie de presa in domeniul imaginii din Europa. Premiile sale sunt atribuite de cele mai importante 25 de reviste de fotografie din 10 tari europene si acordate produselor pe care juriul le considera a fi cele mai bune din categoria respectiva in termeni de calitate, performante si beneficiu pentru utilizatori. In anul 2009 TIPA a premiat Nikon de doua ori pentru aparatele foto D90 si D3X.

Radu Niculescu, Brand Manager Nikon Romania declara: „Suntem mandri ca putem aduce in Romania cele mai bune aparate DSLR din lume. Nikon D3X a confirmat ca este cel mai performant aparat foto DSLR pe care profesionistii il pot folosi in acest moment, oferind pe de o parte calitatea imaginii si rezolutia aparatelor foto in format mediu, iar pe de cealalta vesatilitatea aparatelor DSLR. Cel de-al doilea laureat la TIPA 2009, Nikon D90, primul DSLR din lume care filmeaza HD, s-a impus pe segmentul utilizatorilor avansati pentru ca incorporeaza calitatile exceptionale ale varfului de gama DX, Nikon D300, intr-un corp mai mic si mai usor de utilizat”.

“Bazat pe modelul D3, aparatul foto Nikon D3X dotat cu un senzor de 24,4MP in format FX a fost realizat pentru cei mai pretentiosi fotografi profesionisti. Alaturi de constructia solida, vizorul cu acoperire de 100%, grip-ul sigur si confortabil, D3X combina rezolutia cu sensibilitatea foarte inalte – atribute necesare fotografiei profesionale” a comentat juriul TIPA la acordarea premiului Best DSLR Professional aparatului foto Nikon D3X.

In cazul lui Nikon D90, care a fost distins cu premiul Best DSLR Advanced, juriul TIPA a declarat: “In corpul sau compact, Nikon D90 ofera combinatia ideala intre tehnologie si inovatie prin intermediul posibilitatii de filmare HD. Senzorul CMOS ofera definitia si calitatea aparatului Nikon D300 la un pret mult mai scazut. D90 este un DSLR cu adevarat robust, potrivit pentru orice situatie”.

Nikon devine in acest fel cel mai titrat producator de aparate foto DSLR din ultimii ani, avand in 2008 si 2009 patru modele DSLR premiate de catre TIPA: D90, D300, D3 si D3X.

Despre Skin Media

Despre Nikon
Nikon este unul dintre cei mai importanti producatori de echipament foto din lume, cu o traditie de peste 90 de ani. Primul aparat foto produs de Nikon a fost lansat de compania japoneza in 1948. Calitatea superioara a produselor Nikon a fost imediat recunoscuta de industria foto si transformarea Nikon intr-o companie globala a fost inevitabila. Nikon a obtinut in 2007 si 2008 nu mai putin de 15 premii internationale de prestigiu astfel incat este usor de inteles de ce alegerea fotografilor profesionisti din intreaga lume este Nikon.
www.nikonisti.ro

Despre SKIN
SKIN este o companie de distributie pe piata IT si furnizor important al unora dintre cele mai mari
hipermarket-uri si electroshop-uri din Romania precum Carrefour, Cora, Auchan, Altex, MediaGalaxy, Real, Say sau Flanco. La nivelul anului 2007, SKIN a inregistrat o cifra de afaceri de peste 30 milioane de dolari avand un numar de peste 1700 de clienti in toata tara. Prezent pe piata din anul 2000, SKIN este importator unic al brandurilor AG Neovo, Altec Lansing, Casio, GEIL, Iriver, Leadtek, Cooler Master, Nikon, importator si distribuitor pentru A-DATA, Lexar, MSI si distribuitor pentru Acer si Samsung.
www.skin.ro
Adresa: Str. Ocna Sibiului 46-48, Bucuresti 1, 014011
Telefon: 021-316.82.00
Fax: 021-316.81.94