Companiile faţă în faţă cu managementul etic Bucharest Conference in Applied Ethics la a doua ediţie

BUCURESTI - 23 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucureşti, 23 octombrie 2009: Pe 30 şi 31 octombrie 2009, Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti va găzdui cea de-a doua ediţie a conferinţei internaţionale de etică aplicată “Bucharest Conference in Applied Ethics ’09”. Organizată de Smart Solutions & Support, România, împreună cu Centrul de Cercetare în Etică Aplicată al Universităţii din Bucureşti, evenimentul va reuni experţi din mediul academic şi din companii, care vor analiza principalele instrumente de management etic pe care le au la dispoziţie organizaţiile în secolul XXI.

De ce au nevoie companiile de management etic? Cum contribuie programele de etică şi conformitate la performanţa unei organizaţii şi cum o ajută să treacă mai uşor prin perioade de criză? Ce instrumente de management etic are la dispoziţie o companie? Iată numai câteva dintre întrebările la care vor da un răspuns vorbitorii invitaţi la Bucharest Conference in Applied Ethics ’09.

Ediţia din acest an a conferinţei are ca temă „Comitetele de etică şi alte instrumente de management etic”, urmărind să ofere deopotrivă o abordare teoretică şi o analiză aplicată asupra metodelor de management etic şi raportare etică pe care ar trebui să le utilizeze organizaţiile în contextul economic actual.

Pe parcursul celor două zile ale conferinţei internaţionale vor fi prezenţi peste 20 de reprezentanţi ai companiilor şi mediului academic din spaţiul internaţional – Georgeta Bora (RBS Romania), Liviu Raducan (NCH Advisors), Mihaela Pogan (BCR), Ion Vezeanu (Universitatea din Grenoble), Dumitru Bortun (SNSPA). Aceştia vor aborda teme precum: rolul comitetelor de etică în dezvoltarea politicilor organizaţionale, tipologii şi structuri ale codurilor de etică, importanţa trainingului de etică şi conformitate, implementarea programelor de audit de etică şi conformitate.

“Bucharest Conference in Applied Ethics ‘09 este singurul eveniment din România care tratează în mod integrat problema managementului etic şi dezvoltării durabile. Conferinţa se doreşte a fi o platformă de dezbatere prin intermediul căreia companiile să afle mai multe despre implicaţiile pe care le au aspectele de etică şi conformitate asupra activităţii lor. In România sunt foarte puţini cei care conştientizează importanţa eticii în afaceri. Insă, trecem şi noi, treptat, la o cultură în care contează nu doar cifra de afaceri, ci şi cum obţii profit”, precizează Cristian Ducu, Director General al Smart Solutions & Support, România.

Reflectând interesul din ce în ce mai crescut pentru instituţionalizarea eticii, conferinţa Bucharest Conference in Applied Ethics ’09 aduce în discuţie soluţii practice de utilizare a instrumentelor etice în organizaţii. Conferinţa se bucură anual de prezenţa unor vorbitori din medii diferite, de la filosofi şi cercetători la manageri şi reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ONG-urilor, reuniţi într-un think tank ce dezbate probleme actuale de etică aplicată în organizaţii şi propune soluţii integrate de management etic.

Bucharest Conference in Applied Ethics ’09 se adresează managerilor, reprezentanţilor autorităţilor publice şi ai ONG-urilor, responsabililor de CSR, specialiştilor în marketing şi comunicare, studenţilor interesaţi de problema managementului etic într-o abordare multidisciplinară. Cei care doresc să participe la eveniment sunt aşteptaţi pe 30 şi 31 octombrie, începând cu ora 9.30, la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti (Splaiul Independenţei, nr. 204). Participarea la conferinţă este gratuită. Pentru mai multe detalii despre eveniment vizitaţi www.bcae.ro

Despre Smart Solutions & Support

Pentru informaţii suplimentare privind serviciile Smart Solutions & Support, vă rugăm să accesaţi: www.omnitraining.ro
Violeta Toma