BenQ pastreaza ritmul important de crestere pentru afacerile din Romania

BUCURESTI - 6 februarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Compania ţinteşte şi pentru 2007 o evoluţie net superioară
ritmului de dezvoltare a pieţei

BenQ anunţă pentru România o evoluţie pozitivă a cifrei de afaceri pentru anul 2006. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 16 milioane euro, în creştere de la 8,2 milioane euro în 2005, păstrând ritmul de creştere din ultimii ani pentru România. BenQ este prezent în România prin intermediul partenerilor de distribuţie, reprezentând divizia Digital Media Business din cadrul corporaţiei BenQ şi oferă pieţei locale produse IT, monitoare LCD, proiectoare, camere foto digitale, notebook-uri şi produse IT periferice.

Conform studiului DTC Worldwide, BenQ a ocupat prima poziţie în trimestrul al doilea în 2006 pe segmentul de proiectoare în România, cu o cotă de piaţă de 33% şi de 44.5% pentru al treilea trimestru, înregistrând poziţia de lider pentru piaţa proiectoarelor din Europa Centrală şi de Est.

“Am realizat o creştere cu 95% a cifrei de afaceri pentru 2006 faţă de anul anterior. Este un rezultat pozitiv care ne situează, cu siguranţă, printre companiile cu cea mai rapidă creştere în piaţa IT locală”, a declarat Mike Borze, Managing Director BenQ pentru Europa Centrală şi de Est.

“Rezultatele BenQ în România vin ca urmare a consolidării poziţiei în piaţa de proiectoare digitale, unde mai mult de 1 din 3 proiectoare vândute anul trecut poartă marca BenQ, a evoluţiei bune din segmentul monitoarelor LCD, segment în care cota de piaţă ne plasează pe locul 2 în 2006, după estimările noastre. Aceeaşi evoluţie pozitivă am înregistrat în gama de camere foto digitale unde, după estimările noastre, suntem în primele patru brand-uri, iar gama de notebook-uri Joybook, introdusă anul trecut, a înregistrat rezultate foarte bune pentru piaţa din România”, a declarat Costel Grozav, BenQ România.

Evoluţia ascendentă pe principalele linii de business, precum şi dezvoltarea de noi produse au dus la această creştere constantă pe care BenQ România o estimează şi pentru anul 2007.

“Pentru 2007, ne propunem o creştere de peste 60% pentru România, date fiind volumul la care am ajuns şi condiţiile specifice din piaţa locală. Analizăm oportunitatea introducerii unor game noi de produse”, a mai declarat Mike Borze.

Compania a lansat de curând primele monitoare din industrie ce primesc logo-ul “Works with Windows Vista”, modelele BenQ FP93GX+ şi FP93GS, dar şi cea mai subţire cameră digitală de 7 megapixeli din lume, BenQ X720. În segmentul de utilizatori business, printre produsele nou lansate sunt cel mai silenţios proiector digital, BenQ MP510, utilizând tehnologia Digital Light Processing™ sau notebook-ul BenQ Joybook S73G care înglobează cele mai noi tehnologii, dispunând de un procesor Intel® Core™ Duo a cărui putere oferă o performanţă mobilă superioară, cu o memorie suficientă pentru aplicaţiile multimedia şi office, hard disc rapid şi dotări pentru conectivitate extinsă.

BenQ are ca parteneri în România companiile Altex, Darer, Proca România, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distribuţie IT şi StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre corporaţia BenQ:
Corporaţia BenQ este formată din trei grupuri principale de afaceri — Digital Media Business Group, Integrated Manufacturing Service Business Group şi Mobile Communication Business Group. Fiecare dintre aceste divizii prezintă o gamă largă de produse şi se concentrează pe furnizarea de soluţii orientate spre consumator, create special pentru un stil de viaţă digital. Veniturile în 2005 au depăşit 5,04 miliarde USD.

Despre grupul BenQ:
Grupul BenQ este format în prezent din 11 companii care operează independent folosind resursele comune. Grupul de companii BenQ include: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc., BenQ Guru Software Co., Airoha Technology Corporation, BenQ Hospital, Darwin Precisions, Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation and Wellypower Co., Ltd. Veniturile din 2005 ale grupului BenQ au depăşit 12,36 miliarde USD.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.benq.com

www.benQ.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/benq-pastreaza-ritmul-important-de-crestere-pentru-afacerile-din-romania