MiTAC International Corporation finalizeaza achizitionarea diviziei de produse a Magellan

BUCURESTI - 2 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

MiTAC International Corporation, grupul de firme din care face parte compania Mio, anunţă astăzi finalizarea achiziţiei diviziei de produse a Magellan Navigation. Aceasta este o achiziţie directă a bunurilor din business-ul de produs al Magellan, care include brand-ul Magellan, software-ul de navigaţie, patentele, mărcile înregistrate, proprietăţile intelectuale şi canalele de distribuţie. MiTAC Digital Corporation va fi condusă de preşedintele recent desemnat, Kevin Chuang. Astfel, Mio şi Magellan vor putea aplica expertiza în business-ul de PND-uri. Compania mamă, Mitac, va putea oferi mai mult suport business-ului Mio de dispozitive personale de navigaţie, prin intermediul acestei achiziţii, adăugând portofoliului său, printre altele şi dispozitive outdoor, în acest fel Mio furnizând mai multe PND-uri pieţei Europei Centrale şi de Est.

“Sunt încântat să fac parte din noua corporaţie MiTAC Digital. Abilitatea de a creşte puterea segmentelor de tehnologie şi fabricare ale MiTAC International, alături de brand-ul Magellan şi canalele de distribuţie conferă corporaţiei MiTAC Digital o poziţie excelentă în consolidarea şi creşterea business-ului în America de Nord”, a declarat preşedintele MiTAC Digital Corporation, Kevin Chuang.

Puterea brand-ului Magellan este dată de preferinţa consumatorilor pentru această marcă, de canalele de distribuţie specializate în dispozitive portabile şi de navigaţie pe pieţele din America de Nord. Liniile de produs premiate includ RoadMate® şi seriile Maestro™ de sisteme de navigaţie portabile şi dispozitivele de navigaţie outdoor, Triton®.

”Pin această achiziţie, MiTAC International întăreşte business-ul de navigaţie mobilă şi creează cadrul potrivit pentru dezvoltarea în America de Nord”, a explicat Billy Ho, preşedintele MiTAC International Corporation.

MiTAC International, producător la nivel mondial de produse de comunicaţii fără fir, incluzând dispozitivele de navigaţie GPS, va administra independent în America de Nord atât brand-urile Mio, cât şi Magellan, însă cele două companii vor împărtăşi expertiza tehnologică.

Centrul operaţiunilor MiTAC Digital Corporation va fi localizat în Santa Clara, California.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre Mio Technology Corporation

Mio Technology dezvoltă şi promovează produse ce le permit utilizatorilor să beneficieze de cele mai noi dezvoltări tehnologice din domeniul serviciilor mobile. Compania a fost fondată în mai 2002 şi desfăşoară operaţiuni pe pieţele din Taiwan, China, America de Nord, Australia, Japonia şi Coreea de Sud. Mio Technology are peste 1.200 de angajaţi în întreaga lume şi îşi comercializează produsele în peste 47 de ţări. În prezent, Mio Technology este lider în vânzările de dispozitive GPS în Europa Centrală şi de Est şi numărul trei la nivel mondial (potrivit estimărilor raportului Canalys pentru trimestru al treilea din 2008).

Mio este compania care prevede că mobilitatea în viaţa de zi cu zi şi în afaceri va fi un punct de referinţă în viitor. Produse precum sisteme de navigaţie pentru maşini, sisteme de navigaţie portabile şi PDA-uri au fost dezvoltate luând în considerare nevoile clienţilor. Sloganul Mio “Explorează mai mult” este centrat pe schimbarea modului în care utilizatorii experimentează lumea, arătându-le acestora că pot explora uşor şi în deplină libertate.

Despre MiTAC

MiTAC International este o companie internaţională de IT cu sediul în Taiwan şi listată public la Bursa de Valori din Taiwan. Fondată în 1990, MiTAC International are un model de business centrat pe inovaţie, design, produs şi serviciu (IDMS), în acest mod furnizând clienţilor săi soluţii integrate. Astfel, compania are următoarele divizii de business: Client System, Enterprise, Mobile Communication şi Tyan. Centrul competenţei MiTAC International constă în dezvoltarea proprie de software, tehnologie hardware integrată, design propriu, producţie pe verticală şi management. Divizia de business Mobile Communication a MITAC este centrată pe dezvoltarea de produse portabile cu multiple funcţionalităţi, inclusiv GPS, smartphone-uri cu GPS şi dispozitive mobile pentru internet, cu accent pe design cu valoare adăugată, producţie şi vânzări. Site-ul MiTAC: http://www.mitac.com

Despre Magellan

Magellan le permite utilizatorilor săi să călătorească, să muncească şi să se desfăşoare cu sisteme de navigaţie şi soluţii de top pe pieţe diferite de consumatori. Recunoscută pentru inovaţiile din industrie, compania a dezvoltat sistemul premiat RoadMate® şi seriile Maestro™ de sisteme de navigaţie portabile şi dispozitivele de navigaţie outdoor, Triton®. Centrul operaţiunilor MiTAC Digital Corporation este localizat în Santa Clara, California. Compania este subsidiară a MiTAC International Corporation şi continuă să opereze sub numele şi logo-ul de Magellan. Pentru mai multe informaţii despre Magellan, vizitaţi http://www.magellangps.com