NOUA ARHITECTURA QUADRO DE LA NVIDIA OFERA CEL MAI INALT SALT DE GENERATII DIN ISTORIA COMPANIEI

Santa Mare - 6 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Lansarea noilor soluţii Quadro cu specificaţii avansate printre care: arhitectura unificată, Shader Model 4.0 şi programarea unităţilor de procesare grafică pentru vizualizare

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq:NVDA), lider mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă, prezintă astăzi o nouă serie de soluţii grafice profesionale: NVIDIA Quadro FX 4600, Quadro FX 5600 şi NVIDIA Quadro Plex VCS Model IV. Beneficiind de cel mai ridicat salt în puterea de procesare a unităţii grafice şi de funcţionalitate de până acum, aceste soluţii sunt concepute pentru a răspunde provocărilor grafice profesionale complexe.

Abordând aspecte de vizualizare extremă precum cele din designul de automobile, explorarea de petrol şi gaze naturale, imaginile din medicină, simularea vizuală şi training-ul, cercetarea ştiinţifică şi domeniile care beneficiază de efecte vizuale avansate, aceste noi soluţii oferă:

• O nouă generaţie de programare vertex şi pixeli—Shader Model 4.0 permite un nivel mai înalt de performanţă şi efecte realism superior pentru OpenGL şi aplicaţiile profesionale DirectX 10
• Cel mai mare buffer pentru cadre—de până la 1.5 GB care oferă potenţialul necesar pentru vizualizare interactivă şi procesare în timp real a unor cadre şi texturi mari, permiţând o calitate superioară şi rezoluţie şi antialising pentru întreaga scenă (FSAA).
• O nouă arhitectură unificată—prima arhitectură unificată din industrie capabilă de repartizare în mod dinamic a capacităţii de programare, geometriei, procesării de pixeli şi shading pentru o performanţă optimizată a unităţii de procesare grafică
• Programarea GPU-ului pentru vizualizare—dispunând de tehnologia CUDA de la NVIDIA, dezvoltatorii pot, pentru prima dată, să conecteze capacitatea de programare de înaltă performanţă a Quadro pentru a rezolva probleme complexe de vizualizare

“În prezent, jocurile de ultimă generaţie şi experienţa cinematografică sunt construite în jurul imaginilor 3D de mare calitate. Proiectarea acestui conţinut necesită feedback de înaltă calitate în timp real indiferent de complexitate,” declară Bill Roberts, director de management al produsului la Softimage Co. “Suportul NVIDIA în shader Model 4.0 alături de arhitectura shader în timp real a SOFTIMAGE|XSI permit dezvoltatorilor de jocuri să creeze în mod rapid efecte vizuale avansate pentru sistemul de operare Microsoft Vista punându-le la dispoziţie cel mai precis feedback din punct de vedere vizual. De asemenea, capacitatea de programare vizuală la scară largă oferită de CUDA este ceea ce alimentează arhitecturile moderne de software precum SOFTIMAGE|XSI şi Face Robot, construite pe nucleul unic Gigapolygon, concepute special pentru a beneficia de capacitatea de programare în paralel.”

Caracteristicile adiţionale ale noilor soluţii Quadro cuprind texturi 3D mai rapide şi procesare masivă 8Kx8K pentru o performanţă mai bună a zoom-ului şi afişării imaginilor de înaltă definiţie; tehnologia NVIDIA® SLI™ pentru o performanţă grafică sporită; display şi conectivitate dual-link; tehnologia NVIDIA® PureVideo™ pentru o calitate a imaginii extraordinară, redare video lină, culori reale şi o scalare a imaginii precisă pentru conţinut SD şi HD. Opţiunile NVIDIA GSync şi HD SDI sunt de asemenea oferite.
“ Alăturăm soluţiile Quadro de la NVIDIA tehnologiei noastre de bază pentru a accelera calculele matematice din domeniile electromagneticii şi energiei”, declară Ryan Schneider, CTO pentru Acceleware Corp. Tehnologia CUDA oferă un nou model de programare care va ajuta pe Acceleware să realizeze produse mai rapide în fiecare an. Acest lucru vine şi în sprijinul clienţilor noştri, inclusiv producătorilor de telefoane mobile şi dispozitivelor medicale, pentru ca produsele lor să fie lansate mai rapid, mai bine, mai puternic pe piaţă.”

Soluţiile Quadro de la NVIDIA sunt disponibile pretutindeni la cei mai importanţi producători precum HP, Dell, IBM şi Sun; la principalii integratori de sisteme şi staţii de lucru; şi la partenerii de distribuţie ai NVIDIA - PNY Technologies (US şi EMEA), Leadtek (APAC) şi Elsa (Japonia). Pentru mai multe informaţii despre întreaga serie de soluţii profesionale de la NVIDIA, vă rugăm vizitaţi www.nvidia.com/quadro. Modelul Quadro FX 4600 are un preţ recomandat de $1995, iar Quadro FX 5600 de $2999.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Corporaţia NVIDIA
Corporaţia NVIDIA este liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă. Compania creează produse inovatoare pentru calculatoare, electronice şi dispozitive mobile. NVIDIA îşi are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.com.

Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la beneficii, impact, performanţă, preţ sau caracteristici ale soluţiilor Quadro de la NVIDIA ori informaţii despre tehnologia CUDA de la NVIDIA, tehnologia PureVideo, tehnologia SLI sau domeniile în care soluţiile Quadro este ideal ori disponibilitatea soluţiilor Quadro, pot fi supuse riscului şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie diferite de aşteptări. Asemenea riscuri şi incertitudini includ, dar nu se limitează la, întârzieri în lansarea noilor produse; pierderea performanţei când produsele şi tehnologiile NVIDIA sunt integrate de către dezvoltatorii de sisteme; defecte de software; defecte de fabricaţie; întârzieri în producţia sau livrarea produselor; dezvoltarea de noi produse şi tehnologii de către competitori; acceptarea şi utilizarea noilor tehnologii şi produse; impactul produselor competitive şi alternativelor de preţ; schimbări în standardele din industrie şi intrefaţă; ca de altfel şi alţi factori detaliaţi din când în când în dosarele NVIDIA către Comisia de Valori Mobiliare, rapoarte care includ Formularul 10-Q pentru trimestrul care a luat sfârşit la 29 octombrie 2006. Copii după aceste rapoarte se găsesc pe site-ul NVIDIA şi pot fi accesate gratuit. Aceste declaraţii nu garantează viitoare performanţe, vorbesc numai la data prezentului document şi, cu excepţia situaţiilor cerute de lege, NVIDIA nu îşi asumă nicio obligaţie de a le actualiza, in eventualitatea unor evenimente sau circumstanţe ulterioare.

Copyright® 2007 NVIDIA Corporation Toate drepturile rezervate. Companiile şi/sau numele de produse pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari la care sunt asociate. Caracteristicile, preţurile, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Notă către editori: Dacă sunteţi interesaţi în vizionarea mai multor informaţii cu privire la NVIDIA, vă rugăm să vizitaţi secţiunea pentru presă de la NVIDIA la http://www.nvidia.com/page/press_room.html.

www.nvidia.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/noua-arhitectura-quadro-de-la-nvidia-ofera-cel-mai-inalt-salt-de-generatii-din-istoria-companiei