NOUL SOFT NVIDIA NVSG SCENE GRAPH CONDUCE CĂTRE URMĂTOAREA GENERAŢIE ÎN DEZVOLTAREA APLICAŢIILOR

BUCURESTI - 1 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

NVIDIA Scene Graph NVSG 3.2 SDK înglobează tehnologia SLI, produce performanţă şi include ultimele specificaţii Cg 1.5 si de procesare a sunetului

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor cu grafică programabilă, a lansat astăzi cea mai nouă versiune a kit-ului NVIDIA Scene Graph Software Development, permiţând dezvoltatorilor să optimizeze aplicaţii şi să exploreze cele mai noi performanţe ale procesoarelor grafice hadware. NVIDIA NVSG 3.2 este în mare măsură utilizat pe o multitudine de pieţe – de la stil şi design auto la grafică transmisă şi dezvoltarea jocurilor şi este disponibil gratuit partenerilor dezvoltatori NVIDIA.

NVIDIA NVSG Versiunea 3.2 oferă câteva noi caracteristici şi îmbunătăţiri ale performanţei, incluzând:
•Procesarea sunetului pentru afişarea pe display-uri de volum 3D precum scanări MRI
•Suport Microsoft Vista
•NVIDIA SLI Multi-GPU suportă beneficiile multiplelor unităţi de procesare grafică dintr-un singur sistem
•Cg 1.5 oferă suport pentru elementele de protecţie scrise cu ultima versiune a limbajului de programare Cg
•Îmbunătăţeşte performanţele prin reducerea amprentei memoriei şi îmbunătăţeşte
mânuirea texturii şi memorarea.

NVSG SDK este o librărie de programare (C++) orientată pe obiect care simplifică şi creşte viteza de dezvoltare a aplicaţiilor de înaltă tehnologie 3D. Librăria furnizează, de asemenea, un set cuprinzător de clase, dezvoltatorii putând realiza combinaţii şi extinde pentru a crea aplicaţii grafice rapide şi sigure.

“NVIDIA Scene Graph oferă dezvoltatorilor de aplicaţii o infrastructură de soft pentru a crea rapid aplicaţii grafice 3D sofisticate şi de înaltă performanţă”, spune Jeff Brown, director general, NVIDIA Professional Solution Group. “Această nouă versiune a NVSG este foarte extensibilă, GPU – atent la propria protecţie; este, de asemenea, un sistem API grafic şi de operare independent şi oferă suport pentru multiprogramare/multi-thereading. Lista extinsă de specificaţii ale NVSG îl face un program pentru imagini 3D extrem de performant şi sigur pentru viitor”.

NVSG poate fi folosit pentru dezvoltarea aplicaţiilor 3D de înaltă performanţă pentru simularea vizuală, producerea, desenul bazat pe simulare, vizualizarea ştiinţifică şi medicală, transmisii video, vedere generală arhitecturală şi design asistat de computer. NVSG oferă posibilitatea dezvoltatorilor să folosească în mod optim resursele hardware şi specificaţiile sofisticate ale plăcilor grafice NVIDIA Quadro. NVSG funcţionează deasupra interfeţei (API) de programare a aplicaţiei OpenGL, fie în mediul sistemului de operare Microsoft Windows pe 32 sau 64 de biţi fie în Linux. NVSG este creat să permită integrarea altor platforme de interpretare, precum Microsoft DirectX.

În afara faptului că este API şi un sistem de operare independent, NVSG dispune şi de avantajul formatelor interschimbabile ale protecţiei de nivel înalt. Specificaţiile sale optimizează managementul memoriei pentru obiectele NVSG, pot fi aplicate grupurilor când sunt folosite împreună cu soluţiile grafice NVIDIA Quadro FX cu caracteristici genlock şi suportă multithreading si multi-pass. Deschis şi uşor extensibil, NVSG permite dezvoltatorilor să-şi creeze propriile interfeţe şi să adauge o varietate de formate ale fişierelor de import şi export.
NVSG 3.2 este disponibil pentru download la www.developer.nvidia.com

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

NVIDIA Corporation
NVIDIA Corporation este liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă. Compania creează produse inovatoare pentru calculatoare, electronice şi dispozitive mobile. NVIDIA îşi are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.com.

Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la caracteristici, beneficii, capacităţi, utilizare şi performanţă a kitului NVIDIA Scene Graph, pieţe utilizând NVIDIA NVSG 3.2 şi folosesc NVIDIA Quadro sunt declaraţii care sunt supuse riscurilor şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie diferite de aşteptări. Asemenea riscuri şi elemente nesigure includ, dar nu se limitează la defecte software, schimbări în preferinţele clienţilor sau utilizării produselor, schimbări în aplicaţii şi în dezvoltarea jocurilor, impactul produselor competitive şi al alternativelor de preţ, schimbări în standardele din industrie şi interfeţe şi alte riscuri detaliate din când în când în rapoartele din dosarele NVIDIA legate de Securities and Exchange Commission care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfârşit la 30 aprilie 2006. Aceste declaraţii vorbesc numai la data acestui document. NVIDIA nu are nicio obligaţie de a aduce la zi aceste declaraţii.

# # #

Copyright® 2006 NVIDIA Corporation Toate drepturile rezervate. Companiile şi/sau numele de produse pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari cu care sunt asociate. Caracteristicile, preţurile, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Adina Dutu
Managing Partner
SmartPoint

Fax : +4 021 201 1526