NOUL SOFTWARE NVIDIA GELATO® 2.1 BETA ADUCE ÎMBUNĂTĂŢIRI LA PROCESAREA 3D ŞI PREZINTĂ SUPORTUL PENTRU MAYA 8

BUCURESTI - 1 august 2006

Comunicat tip General in IT&C

Comunitatea online Gelato Zone Buildings pentru artişti şi animatori 3D

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor cu grafică programabilă, prezintă astăzi un nou program beta pentru software-ul de procesare final-frame Gelato 2.1, ce include caracteristicile următoarei generaţii precum compoziţia texturii, performanţe mai bune la procesarea luminilor şi umbrelor din scene 3D şi îmbunătăţiri în privinţa funcţionalităţii luminii la procesarea 3D. În acelaşi timp cu anunţul lui Gelato 2.1 beta s-a lansat şi Gelato Zone, (www.nvidia.com/gelato) o noua comunitate online pentru artiştii şi amatorii ce utilizează software-ul NVIDIA Gelato pentru creaţie 3D. Softul de procesare Gelato 2.1 va fi prezentat la SIGGRAPH 2006, în perioada 1-3 august la Boston Convention Center, standul NVIDIA nr. 1017.

Softul Gelato foloseşte unitatea de procesare a GPU, fiind un soft de procesare final de cadru pentru creaţia de imagini de înaltă calitate realizate pe computer. Dezvoltat iniţial pentru procesarea filmelor şi a efectelor şi animaţiilor vizuale, softul este potrivit pentru orice aplicaţii soft 3D ce necesită procesare avansată precum dezvoltarea de jocuri, CAD, design industrial şi arhitectură. Softul Gelato este livrat cu plug-in-uri pentru Autodesk Maya şi Autodesk 3ds Max.

Noile caracteristici ale softului Gelato 2.1 includ:
•Compunere mai uşoară a texturii şi suport complet pentru seturile de compoziţie Maya
•Procesare mai rapidă a luminilor şi umbrelor din scenele 3D – o îmbunătăţire de 30% mai mult decat Gelato 2.0 cu o utilizare mai redusă a memoriei pentru grafice poligonale mai dense
•Caracteristici de procesare stereo mai bună, un nou mod de proiecţie off-axis şi o mai bună vizualizare în relief (roşu/albastru) a imaginilor
•Un plug-in Mango modificat pentru a suporta Maya 8, 64-bit Maya, noduri adiţionale pentru umbre Maya şi efecte volumetrice pentru conuri de lumină, seturi de compoziţie a texturii şi procesare a componentelor
•Suport Windows 64-bit pentru softul de redare Gelato Pro
•Tehnologia Powerful SorbettoTM, caracteristică în softul Gelato Pro oferă ajustări interactive pentru parametrii camerei, inclusiv controlul adâncimii câmpului şi stereo şi suport pentru umbre dinamice.

Softul Gelato 2.1 este în prezent în testări beta cu planificare pentru comercializare în această toamnă (2006). La fel ca şi versiunile anterioare de software Gelato, versiunea de bază a lui Gelato 2.1 va fi disponibilă pentru utilizatori fără nici un cost în plus. Software-ul Gelato 2.1 Pro, ce încorporează o bună măsurare la scară şi suportă caracteristici pentru linii avansate de producţie în pipeline, este disponibil pentru cumpărare.

Noul site web Gelato Zone (www.nvidia.com/gelato) oferă vizitatorilor suport valoros şi informaţii de folosire a softului Gelato, sfaturi şi trucuri pentru a optimiza şi îmbunătăţi produsele, blog-uri de tehnologii din partea echipei de dezvoltare a lui Gelato, asigurând sfaturi avansate pentru procesare 3D prin softul Gelato.

Preţuri şi disponibilitate
Gelato 2.1 şi Gelato Pro este compatibil cu sistemele de Windows XP şi Linux şi rulează pe plăci grafice NVIDIA GeForce 5200 sau cu alte plăci grafice superioare sau pe soluţiile NVIDIA Quadro FX. Software-ul Gelato Pro, totuşi, este certificat şi suportat doar de plăcile NVIDIA Quadro FX.

Software-ul Gelato este disponibil pentru a fi descărcat de la adresa www.nvidia.com/gelato , preţul lui Gelato Pro este de 1500$ şi este disponibil la http://store.nvidia.com şi de la distribuitorii locali autorizaţi. Valoarea înnoirii contractului de întreţinere şi suport este de 300$ per licenţă la sfârşitul primului an de utilizare.

Cei care sunt interesaţi să participe în cadrul programului Gelato 2.1 pot trimite e-mail la:
gelatoinfo@nvidia.com

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

NVIDIA Corporation
NVIDIA Corporation este liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă. Compania creează produse inovatoare pentru calculatoare, electronice şi dispozitive mobile. NVIDIA îşi are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.nvidia.com.
Anumite declaraţii din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la caracteristici, beneficii, capacităţi, utilizare şi performanţa ale software-ului NVIDIA Gelato, data de livrare comercială a lui Gelato 2.1, site-ul Gelato Zone, disponibilitate şi cost al software-ului Gelato sunt declaraţii care sunt supuse riscurilor şi nesiguranţei care ar putea face ca rezultatele să fie diferite de aşteptări. Asemenea riscuri şi elemente nesigure includ, dar nu se limitează la defecte găsite în versiunea beta a lui Gelato 2.1, alte defecte software, întârzieri legate de lansarea noilor produse, schimbări în preferinţele clienţilor sau utilizării produselor, schimbări în aplicaţii şi în dezvoltarea jocurilor, impactul produselor competitive şi al alternativelor de preţ, schimbări în standardele din industrie şi interfeţe şi alte riscuri detaliate din când în când în rapoartele din dosarele NVIDIA legate de Securities and Exchange Commission care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfârşit la 30 aprilie 2006. Aceste declaraţii vorbesc numai la data acestui document. NVIDIA nu are nicio obligaţie de a aduce la zi aceste declaraţii.

# # #
Copyright® 2006 NVIDIA Corporation Toate drepturile rezervate. Companiile şi/sau numele de produse pot fi nume comerciale, mărci şi/sau mărci înregistrate ale respectivilor proprietari cu care sunt asociate. Caracteristicile, preţurile, disponibilitatea şi specificaţiile sunt supuse schimbării fără a se anunţa.

Adina Dutu
Managing Partner
SmartPoint

Fax : +4 021 201 1526