NVIDIA RĂSPUNDE CERERII DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ FORMULATE DE INTEL

Santa Mare - 19 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Îşi apără drepturile de a inova pentru utilizatori

SANTA CLARA, CA. – 19 FEBRUARIE 2009 – NVIDIA® Corporation, liderul mondial în tehnologii de procesare vizuală, răspunde cererii de chemare în instanţă (Curtea din Chancery din Statul Delaware) înaintate de Intel luni, 16.02.2009. Intel pretinde că înţelegerea de patru ani privind licenţa chipset-urilor nu poate fi extinsă şi asupra următoarei generaţii de procesoare cu controlere de memorie, precum Nehalem. Chemarea în instanţă nu are impact asupra chipset-urilor NVIDIA livrate în prezent.

“Suntem siguri că se va dovedi că licenţa noastră este valabilă în forma în care am negociat-o,” a declarat Jen-Hsun Huang, preşedinte şi CEO al NVIDIA. “Problema este că unitatea centrală de procesare (CPU) şi-a pierdut importanţa pentru întregul sistem, iar sufletul calculatorului se mută rapid pe unitatea de procesare vizuală (GPU). Cererea formulată de Intel este, cu siguranţă, o încercare de înnăbuşire a inovaţiei şi de protejare a unei afaceri CPU în descompunere.”

NVIDIA a semnat înţelegerea în anul 2004 şi a urmărit dezvoltarea platformelor inovatoare pentru sistemele cu procesoare Intel. În schimb, Intel a primit o licenţă pentru o serie de patente NVIDIA cum sunt 3D, GPU, şi altele.

Din momentul semnării contractului, NVIDIA a lansat o serie de inovaţii precum SLI®, Hybrid power, şi arhitectura de procesare paralelă CUDA™. ION™, cea mai recentă inovaţie, integrează o unitate de procesare vizuală GPU NVIDIA, Northbridge şi Southbridge într-o singură pastilă compactă de siliciu. Dacă este combinată cu un procesor CPU, ION oferă o arhitectură PC cu două cipuri pentru procesoarele Intel cu doi ani mai avansată decât soluţia proprie Intel. În plus, platforma ION este de 10 ori mai performantă decât arhitectura cu trei cipuri dezvoltată în prezent de Intel.1

Atât industria, cât şi utilizatorii contează acum pe inovaţiile NVIDIA. Recent, Microsoft şi-a declarat sprijinul pentru ION pentru că oferă consumatorilor prima experienţă Windows premium cu adevărat accesibilă. La sfârşitul anului trecut, Apple a ales chipset-ul NVIDIA pentru întreaga serie de notebook-uri incluzând MacBook Classic, MacBook Air, MacBook şi MacBook Pro. Astăzi, companii precum Acer, Alienware, Asus, Dell, Falcon Northwest, Fujitsu, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, NEC, şi Toshiba livrează inovaţii create de NVIDIA ca rezultat al înţelegerii cu Intel.

Huang a declarat că, având în vedere rata de adopţie crescută a platformelor NVIDIA, nu este surprinzător că Intel iniţiază o dispută asupra unui contract semnat acum 4 ani. Inovaţii precum ION, SLI, Hybrid power, şi CUDA ameninţă puterea Intel de a controla platforma PC.

NVIDIA a încercat de mai bine de un an să rezolve diferendul cu Intel într-o manieră onestă şi rezonabilă. Chipset-urile NVIDIA dezvoltate pentru procesoarele Intel actuale nu sunt afectate de această dispută.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-raspunde-cererii-de-chemare-in-judecata-formulate-de-intel