NVIDIA SUSŢINE COMPANIILE CARE ADOPTĂ PROCESAREA PE UNITATEA DE PROCESARE VIZUALĂ

Santa Mare - 11 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Programul de investiţii globale a fost lansat pentru sprijinirea noilor companii din sectorul procesării paralele pe GPU

NVIDIA Corporation, compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), anunţă astăzi lansarea programului GPU Ventures, o nouă iniţiativă globală prin care se urmăreşte identificarea, susţinerea şi investiţia în companiile mici care utilizează unitatea de procesare vizuală (GPU) pentru dezvoltarea aplicaţiilor vizuale sau aplicaţiilor de procesare pe GPU. NVIDIA lansează, de asemenea, şi site-ul GPU Venture Zone, un portal de prezentare a aplicaţiilor bazate pe GPU dezvoltate de partenerii din ecosistem.

“Programul GPU Ventures oferă o oportunitate extraordinară pentru companiile tinere şi ambiţioase care îşi dezvoltă afacerile în jurul ecosistemului GPU. Aceste companii reprezintă, de fapt, inovatorii care vor stimula dezvoltarea platformei GPU”, a declarat Jeff Herbst, vicepreşedinte al Diviziei de Dezvoltare în cadrul NVIDIA. “Prin acest program vom oferi sprijin financiar şi de marketing companiilor aflate în stadiul de start-up şi care vor să se dezvolte pe măsura potenţialului. Dorim să-i încurajăm pe toţi oamenii de afaceri şi investitorii interesaţi să ne ceară ajutorul şi să ne împărtăşească ideile lor.”

Prin programul GPU Ventures, NVIDIA intenţionează să sprijine companiile care utilizează platforma de dezvoltare a unităţii de procesare vizuală (GPU) atât pentru aplicaţii profesionale, cât şi pentru aplicaţii pentru utilizatorii obişnuiţi din toate domeniile precum optimizarea vizuală (îmbunătăţirea calităţii imaginilor), cercetarea ştiinţifică, analiza financiară şi interfeţele 3D. Investiţiile estimate pot varia între 500.000 dolari şi 5.000.000 dolari, iar parteneriatele strategice vor cuprinde şi acţiuni comune de marketing, dezvoltare, distribuţie şi multe altele.

“Suportul pe care ni l-a acordat NVIDIA , prin investiţii, parteneriat strategic şi activităţi comune de marketing ne-a ajutat să strângem capital suplimentar şi să obţinem vizibilitate mult mai rapid,” a declarat Sam Blackman, CEO al Elemental Technologies. “Împărtăşim pasiunea NVIDIA pentru utilizarea unităţii de procesare vizuală ca un procesor paralel, pentru mai mult decât aplicaţii grafice şi încurajăm şi alte companii interesate de această piaţă să se alăture ecosistemului de procesare vizuală.”

Pe lângă Elemental Technologies, NVIDIA a investit cu succes în companii aflate în stadiul de start-up precum Acceleware, Keyhole Corporation (preluată de Google pentru Google Earth), Mental Images (preluată de NVIDIA), MotionDSP şi Right Hemisphere. Aceste companii se numără printre cele peste 60 de companii mici care au avut întâlniri cu personalităţi importante din comunitatea investitorilor la Summit-ul NVIDIA 2008 Emerging Companies, eveniment care va va fi organizat şi în toamna anului 2009.

“Primul summit anual NVIDIA Emerging Companies a fost un eveniment de talie mondială, poate cea mai bună şi mai informativă prezentare a unei companii private din 2008,” a declarat Drew Lanza, general partner al Morgenthaler Ventures. “Cosiderăm că procesarea paralelă pe unitatea de procesare vizuală (GPU) reprezintă o oportunitate extraordinară de creştere pentru companiile din portofoliul nostru şi salutăm eforturile făcute de NVIDIA pentru sprijinirea acestui ecosistem prin lansarea noului program GPU Ventures şi a altor iniţiative asemănătoare.”

Dacă sunteţi interesaţi să trimiteţi un plan de afaceri sau să participaţi la Emerging Companies Summit, vă rugăm să ne trimiteţi un e-mail la adresa gpuventures@nvidia.com Vă rugăm, de asemenea, să vizitaţi site-ul GPU Venture Zone la adresa: www.nvidia.com/gpuventures.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/nvidia-sustine-companiile-care-adopta-procesarea-pe-unitatea-de-procesare-vizuala