PLATFORMA NVIDIA ION TRANSFORMĂ PROCESORUL INTEL ATOM ÎNTR-O EXPERIENŢĂ PREMIUM

BUCURESTI - 19 decembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Unitatea de procesare vizuală GeForce 9400 şi procesorul Intel Atom creează o nouă categorie de PC-uri de top, accesibile ca preţ

SANTA CLARA, CA—19 DECEMBRIE 2008—NVIDIA® este hotărâtă să ducă piaţa sistemelor desktop la un alt nivel, prin transformarea utilizării PC-urilor cu procesor Atom într-o experienţă unică, disponibilă până în prezent numai în cazul laptopurilor şi sistemelor desktop foarte costisitoare. NVIDIA îşi doreşte să optimizeze dezvoltarea segmentelor care deja au progresat rapid – piaţa netbook-urilor, a sistemelor desktop de dimensiuni reduse şi a PC-urilor all-in-one – oferindu-le posibilitatea atât de a reda conţinut bogat de media, cât şi de a rula jocuri populare, în format HD. În acelaşi timp, platforma Ion permite crearea de noi PC-uri premium, de cele mai mici dimensiuni.

Formula care stă în spatele acestei idei este elementară: unitatea de procesare vizuală integrată GeForce® 9400 din noile desktop-uri şi notebook-uri completată de procesorul Intel Atom. Rezultatul (cu numele de cod platforma Ion) permite astăzi experienţa utilizării celui mai mic PC, integrat perfect în categoria în plină dezvoltare a mini-notebook-urilor şi a PC-urilor compacte.

Spre deosebire de chipset-urile cu procesor Intel Atom existente, unitatea de procesare vizuală GeForce 9400 oferă o grafică de până la zece ori mai performantă, redă conţinut video de înaltă definiţie, la rezoluţie 1080p, este compatibilă cu interfaţa Windows Vista şi viitorul Windows 7 şi, de asemeni, este capabilă să ruleze jocuri populare, precum Call of Duty 4. Unitatea GeForce 9400 este capabilă de toate acestea, utilizând doar jumătate din spaţiul pe care îl ocupă soluţiile ce dispun de procesor Intel Atom, fără să reducă din autonomia bateriei.

“Până astăzi, un PC de înaltă definiţie, disponibil la un preţ accesibil, era un oximoron”, declară Drew Henry, general manager al diviziei MCP, NVIDIA. “Platforma Ion completează unitatea integrată de procesare vizuală GeForce 9400 cu un procesor Intel Atom extraordinar şi le oferă utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe Internet, de a experimenta cele mai noi jocuri, de a edita fotografii şi de a viziona filme, toate în fomat HD. Acest obiectiv NVIDIA va revoluţiona piaţa PC-urilor în 2009!”

“Platforma Ion a NVIDIA transformă PC-urile cu procesor Intel Atom în adevărate platforme mainstream destinate jocurilor”, declară Mark Rein, vicepreşedinte Epic Games. “Suntem încântaţi de potenţialul în creştere al acestor PC-uri de top accesibile.”

“Spore arată şi rulează grozav pe netbook-urile şi PC-urile cu grafică vizuală GeForce şi procesor Intel Atom”, declară Lucy Bradshaw, producător executiv Spore. “Jucătorii împătimiţi vor fi entuziasmaţi de puterea şi portabilitatea pe care o aduce platforma Ion.”

'Aplicaţia de codare video Badaboom™ dezvoltată de Elemental accelerează procesul de codare video, utilizând la maximum puterea de calcul a arhitecturii de calcul masiv a soluţiei grafice NVIDIA GeForce şi a tehnologiei CUDA', declară Sam Blackman, chief executive officer Elemental Technologies. 'Am observat cum unitatea de procesare vizuală GeForce 9400 cu 16 nuclee codează semnalul video cu o viteză de până la 10 ori mai rapidă decât procesorul Intel Atom individual. Indiferent de tipul de procesor de care dispune PC-ul utilizatorului, pentru o perfomanţă execelentă procesului de codare video este esenţială existenţa unei soluţii grafice NVIDIA.'

“Netbook-urile şi-au făcut o apariţie spectaculoasă pe piaţa PC-urilor şi sunt nespus de încântaţi că utilizatorii acestora pot beneficia acum de experienţa Blu-Ray, în cele mai mici desktop-uri ce dispun de soluţie grafică GeForce 9400 şi procesor Intel Atom, cu player CyberLink PowerDVD”, declară Alice H. Chang, CEO CyberLink Corp.

Despre unitatea de procesare vizuală GeForce 9400
Unitatea de procesare vizuală NVIDIA GeForce 9400, introdusă recent, odată cu notebook-urile Apple MacBook, MacBook Pro şi MacBook Air, este un o soluţie de tip “single chip”, foarte performantă şi extrem de compactă, ideală pentru notebook-uri şi dispositive mai micuţe. Dispune de 16 nuclee ce asigură o putere de calcul de 52 GFLOPs, care o face cea mai puternică unitate de procesare vizuală integrată de pe piaţă. GeForce 9400 oferă o performanţă de până la 5 ori mai mare decât soluţia grafică din Intel Centrino 2, compatibilitatea impecabilă cu aplicaţiile este deja bine ştiută, şi nu în ultimul rând, accelerează editarea imaginilor şi filmelor în aplicaţii populare cum ar fi Adobe Photoshop CS4, Adobe Premier CS4, Cyberlink PowerDirector 8, Badaboom şi altele. Graţie tehnologiei NVIDIA PureVideo® HD, prin care întreaga sarcină de procesare video este transferată de la procesor la unitatea de procesare vizuală (GPU), pot fi redate pentru prima dată filme la rezoluţia 1080p pe sisteme bazate pe procesorul Atom..

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/platforma-nvidia-ion-transforma-procesorul-intel-atom-intr-o-experienta-premium