Curs avansat managementul proiectelor / PMP Exam Prep Course / 19-23 februarie

BUCURESTI - 8 februarie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

TSP(smartprojects.ro) si Peter Taylor(The Lazy Project Manager) va invita sa participati la un program de training avansat in managementul proiectelor

Curs avansat managementul proiectelor / PMP Exam Prep Course / 19-23 februarie

Anii de pregatire, teoretica si practica, toate certificarile nationale sau chiar internationale demonstreaza tuturor celorlalti (colegi, angajatori, parteneri etc.) experienta acumulata. Totusi, pentru Managerul de proiect experimentat devine din ce in ce mai greu sa gaseasca:

1. Training-uri care sa ofere, intr-adevar, valoare adaugata, dar, mai ales...

2. O alta abordare, noua si inovatoare, care sa ii faca sa isi schimbe anumite perceptii, sa se desprinda de activitatea zilnica si sa isi insuseasca cu succes bune practici, care sa le sporeasca eficienta si rezultatele

Programul de training oferit de TSP(smartprojects.ro) va ofera toate acestea si chiar mai mult. In plus, contam pe ajutorul lui Peter Taylor, The Lazy Project Manager, care va oferi participantilor bune practici si sfaturi folositoare adunate din intreaga sa experienta de 25 de ani in managementul proiectelor.

In urma participarii la acest curs, participantii:

-Vor afla care sunt procesele de managementul proiectelor, din perspectiva noastra, o abordare noua si inovatoare a proceselor in proiecte, si vor putea sa le aplice in proiectele in care vor fi implicati

-Vor fi in masura sa planifice in detaliu un proiect si sa utilizeze planurile pentru urmarirea derularii proiectelor

-Vor intelege elemente teoretice cheie din managementul proiectelor

-Vor defini corect obiectivele proiectului

-Vor cunoaste “hexagonul” dimensiunilor proiectului (fosta tripla constrangere) din managementul de proiect si aplicarea corecta a acestuia

-Vor intelege cum sa defineasca conceptul de stakeholder-i (parte interesate in proiect) ai proiectului, sa ii identifice si sa defineasca rolul si responsabilitatile pentru fiecare din ei, dar mai ales cum sa gestioneze planul de management al partilor interesate in proiect

-Vor intelege metodologia de management al proiectelor dezvoltata de TSP(smartprojects.ro)

-Vor intelege cum sa aplice procesul de definire corecta a scopului proiectului, cum sa colecteze cerintele, de la partile interesate in proiect, activitate ce ii va conduce la delimitarea clara a scopului proiectului si a configuratiei livrabilelor

-Vor intelege cum sa stabileasca activitatile operationale ale proiectului si sa le descompuna in structuri cat mai usor de executat

-Vor intelege cum sa argumenteze necesitatea proiectului prin analiza cost beneficiu si studiul de fezabilitate, din faza pre-proiect

-Vor putea sa pregateasca propunerea de proiect

-Vor intelege rolul managerului de proiect, modul in care rolul managerului de proiect a evolut si s-a transformat  si care sunt principalele sale responsabilitati

-Vor intelege legatura dintre proiect si portofoliul de proiecte ale companiei, precum si relatia proiectului cu obiectivele strategice ale companiei

-Vor intelege conceptele si aplicarea corecta a instrumentelor de planificare, precum si cum sa elaboreze planul detaliat al proiectului

-Vor intelege cum sa construiasca si sa integreze in planul de managementul proiectului planurile de comunicare, managementul resurselor umane, de managementul riscurilor, managementul schimbarii, managementul configuratiei, managementul timpului, al scopului si al costurilor, planul de managementul calitatii si planul de management al achizitiilor

-Vor intelege cum sa indeplineasca functiile legate de management-ul echipelor de proiect, vor intelege  fazele de formare a unei echipe, nevoia de coaching din partea managerului de proiect pentru membrii echipei de proiect, dar mai ales de soft skills necesare, ca manager de proiect, pentru completarea cunostintelor tehnice de managementul proiectelor, cresterea eficientei si sanselor de succes ale proiectului manageriat

-Vor intelege cum sa intocmeasca si sa urmareasca registrul de riscuri al proiectului, precum si sa pregateasca raspunsuri la riscurile identificate

-Vor putea intocmi analize cantitative si calitative ale riscurilor identificate in vederea planificarii celor mai bune raspunsuri pentru riscurile identificate

-Vor intelege procesul de managementul schimbarii, dar si legatura dintre acest proces si managementul riscurilor

-Vor invata cum sa monitorizeze si sa masoare calitatea livrabilelor proiectului si sa propuna solutii pentru corectarea devierilor de la indicatorii de calitate setati in planificarea proiectului

-Vor invata cum sa inchida proiectul si sa documenteze principalele concluzii si experiente acumulate, dupa incheierea proiectului

-Vor invata care este legatura dintre proces si proiect, definitia proiectului, din perspectiva construirii pe procese, definitia procesului, din perspectiva conceptului de sine statator, proiectul ca si cumul de procese, procesul, unitate elementara a proiectului

Toate conceptele teoretice de mai sus, sunt bogat exemplificate cu studii de caz adunate din experienta proprie a trainer-ilor TSP(smartprojects.ro) si adunate in cadrul metodologiei proprii. De asemenea, in cadrul training-urilor, sunt folosite si exemple din proiectele reale ale participantilor, pentru aplicarea conceptelor teoretice predate.

Cursul se va desfasura in perioada 26 septembrie – 30 septembrie si include participarea lui Peter Taylor, cu o sesiune de pregatire de doua ore, inserata in cea de-a treia zi de curs.

Cursul se finalizeaza cu certificat de participare emis de TSP(smartprojects.ro), pe care cursantii il vor putea folosi in procesul de certificare PMP (PMI), in cazul in care este vorba despre o persoana cu experienta practica, ce nu a reusit inca sa isi faca timp pentru examenul de certificare PMP. Cele 5 zile insumeaza cele 35 de ore necesare procesului de certificare PMP (PMI).

Cursurile TSP se bazeaza pe o abordare FLEXIBILA si INOVATOARE a instruirii! Luam ce e mai bun din modalitatile traditionale de instruire. Adaugam interactivitate si invatare activa. In plus, ne folosim si de puterea jocului si de buna dispozitie atat de necesara in orice situatie.

Rezultatul? Sesiuni dinamice, eficiente si pline de substanta!

Nu avem pretentia unui training nou ci doar a unuia mult mai aplicat si inovator in peisajul (uneori prea traditionalist) al trainingurilor din Romania!

Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru: http://smartprojects.ro/managementul_proiectelor_avansat.php

Despre Smartprojects

TSP(smartprojects.ro) este o companie de training si consultanta, specializata in managementul proiectelor si proceselor. Serviciile noastre sunt personalizate conform necesitatilor fiecarui client în parte, cu solutii pentru fiecare, in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

Succesul si personalitatea noastra se bazeaza pe cateva ingrediente-cheie care ne ajuta sa excelam.
Noi, TSP, suntem: de incredere, inovativi, dedicati, flexibili, inspirationali, perfectionisti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartprojects/curs-avansat-managementul-proiectelor-pmp-exam-prep-course-19-23-februarie