Cand vorbesti, interlocutorul tau face un pas discret in spate? Partenerul de viata iti evita sarutarile? Cu siguranta suferi de halitoza ! ( in termeni populari “ iti pute gura” )

Timisoara - 12 februarie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Desi termenul de “halitoza” a fost creat abia in 1921, respiratia urat mirositoare nu este o afectiune moderna. De mii de ani a fost motiv de jena si stanjeneala pentru multi oameni. Mentiuni ale respiratiei fetide au fost consemnate cu peste 3000 de ani in urma, inca din 1550 i.c

Cand vorbesti, interlocutorul tau face un pas discret in spate? Partenerul de viata iti evita sarutarile?  Cu siguranta suferi de halitoza ! ( in termeni populari “ iti pute gura” )

Probabil unul dintre cele mai importante rapoarte stiintifice referitoare la cauza respiratiei urat mirositoare, estimeaza ca din numarul persoanelor care se confrunta cu aceasta problema, 87% sufera de halitoza generata de probleme dentare, 8% de halitoza generata de afectiuni ORL, iar 5% de halitoza de origine nedeterminata. Din procentul pacientilor cu halena datorata problemelor dentare 41% au limba incarcata cu bacterii, 31% sufera de gingivita iar 28% au parodontita. Acest raport sprijina rezultatele numeroaselor investigatii, confirmand faptul ca majoritatea cazurilor de halitoza pot fi tratate intr-o clinica dentara.
Asadar, principala cauza a mirosului neplacut degajat din cavitatea bucala este reprezentata de afecţiunile dentare. Cariile neglijate, însoţite sau nu de afecţiuni gingivale sau ale osului de susţinere a dintelui , (gingivite, abcese dentare, pungi paradontale) cauzeaza un miros specific de infecţie dentara.


CE SE POATE FACE PENTRU COMBATEREA HALENEI ?

•Mergeti regulat ( minim o data la 6 luni ) la dentist pentru un examen odontal, pentru indepartarea tartrului si verificarea starii de sanatate a gingiilor,
•rezolvati-va toate problemele dentare, incepind cu cele grave cum sunt infectiile si cariile profunde si terminand cu cele obisnuite : carii superficiale, inlocuirea obturatiilor si lucrarilor protetice neadaptate ( resturile alimentare ramase intre dinti si in cariile profunde se descompun si provoaca halena )
•Periati-va dintii dupa fiecare masa, pentru a indeparta resturile alimentare ( minimum de 2 ori/zi – dimineata si seara)
•Cand va periati dintii, curatati si limba ( cu periuta sau cu o spatula ) pentru a indeparta bacteriile depuse pe limba
•Utilizati si periutele de dinti interdentare pentru indepartarea resturilor alimentare
•utilizati ata dentara si clatiti cu apa de gura dupa ce v-ati spalat pe dinti
•Utilizati guma de mestecat fara zahar pentru a stimula secretia salivara
•Beti suficienta apa pentru a evita uscarea gurii
•Evitati sprayul si apa de gura care contin alcool ( au doar un efect temporar si de scurta durata, tind sa usuce gura , creand un mediu favorabil pentru aparitia bacteriilor)
•Consumul vegetalelor crude, cum ar fi patrunjelul si morcovul, poate impiedica formarea tartrului
•Renuntati la fumat. Fumatul pateaza dintii, usuca gura, afecteaza circulatia periferica si produce halena
CE TREBUIE SA STITI DESPRE :
Periaj
Exista mai multe tehnici de periaj care trebuiesc corelate cu tipul de periuta dentara si cu varsta pacientului (gradul sau de manualitate). Toate tehnicile de periaj au ca si obiective comune:
•igienizarea dintilor, preponderent in spatiile inguste (aproximativ 3 minute dupa fiecare masa )
•miscari care sa nu lezeze gingia ci, din contra, sa stimuleze acoperirea dintilor de catre aceasta
Periajul incorect al dintilor conduce la aparitia sensibilitatii dentare si a retractiilor gingivale
Periuta de dinti
Alegerea periuţei de dinţi se face în funcţie de recomandarea medicului dentist. Cele mai eficiente periute sunt cele cu unde ultrasonice, care pot detaşa depozite de placă şi din zonele greu accesibile, nefiind nevoie de contactul direct al periutei cu elementele constituente ale placii.
Periuta interdentara si ata interdentara
Au un rol foarte important in igienizarea spatiilor interdentare, in special a zonelor cu inghesuiri dentare, deseori imposibil de curatat pana in profunzime cu periuta obisnuita.
Apa de gura
Are rolul de a desavarsi igiena orala prin efectul chimico-mecanic pe care il are asupra bacteriilor

STIATI CA ?

•Asociatia Medicilor Americani ( AMA ) si Asociatia Dentistilor Americani ( ADA ) au gasit legaturi chiar si intre cele mai usoare afectiuni ale gingiilor ( gingivita ) si anumite forme de cancer si boli ale inimii
•Rata mortalitatii este cu 46 % mai mare la persoanele care sufera de gingivita si parodontoza in comparatie cu persoanele care nu au aceste boli
•In Timisoara exista o clinica de stomatologie ( Smile Factory ) care ofera in fiecare joi tratamente si educatie medicala impotriva halitozei ?

Despre Smile Factory

Smile Factory
Clinica germana de ortodontie si stomatologie estetica
0723640551
0728229330
0740200555
office@clinicart.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smile-factory/cand-vorbesti-interlocutorul-tau-face-un-pas-discret-in-spate-partenerul-de-viata-iti-evita-sarutarile-cu-siguranta-suferi-de-halitoza-in-termeni-populari-iti-pute-gura