SOBIS SOLUTIONS A IMPLEMENTAT CU SUCCES SISTEMUL INFORMATIC INTEGRAT LA PRIMARIA MUN. GIURGIU

BUCURESTI - 23 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Compania de origine germana, SOBIS SOLUTIONS, a finalizat de curand implementarea sistemului informatic integrat pentru primaria mun. Giurgiu, intr-un proiect cu o valoare de 282.000 Euro.

“Proiectul demarat la inceputul anului 2004 a cautat sa intareasca capacitatea Consiliului Local pe doua niveluri. Primul, acela de a implementa o solutie inovativa cu o interfata prietenoasa care sa furnizeze aplicatii pentru activitatile zilnice ale tuturor departamentelor. Al doilea, acela de a oferi angajatilor instruire adecvata pentru folosirea aplicatiilor.”, declara Razvan MARINCOI, Brand Marketing Manager la SOBIS SOLUTIONS.

SOBIS SOLUTIONS  A IMPLEMENTAT CU SUCCES SISTEMUL INFORMATIC INTEGRAT LA PRIMARIA MUN. GIURGIU

Proiectul RITI-Access a fost finantat de USAID (Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala) si are drept obiectiv imbunatirea accesului la tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru organizatii din Romania din sectorul public si privat.

Sistemul informatic integrat constand intr-un sistem de management al documentelor si un sistem de gestiune electronica a impozitelor si taxelor locale este operational, si inregistreaza un impact semnificativ asupra activitatii functionarilor publici, dar si asupra cetatenilor si mediului de afaceri.

“Interoperabilitatea dintre modulele sistemului informatic integrat ofera nivelului managerial al primariei suportul optim in procesul decizional, imbunatateste serviciile oferite de primarie, activitatile personalului, precum si comunicarea cu cetatenii”, declara Irina POPESCU, coordonator al proiectului din partea RITI – ACCESS.

Dovada a realului succes de care s-a bucurat, proiectul implementat de SOBIS SOLUTIONS la primaria mun. Giurgiu a castigat si premiul pentru eADMINISTRATION in cadrul conferintei anuale ANIAP desfasurate la Mamaia in perioada 16 – 18 septembrie 2005.

De asemenea el a fost prezentat si in cadrul conferintei de eGUVERNARE eGeec 2005 care a avut loc in perioada 12 – 13 septembrie 2005 la Sinaia, reprezentand Romania alaturi de solutii de succes din Estonia, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Macedonia.

Despre SOBIS SOLUTIONS

Infiintata in anul 1999 cu sediul central in municipiul Sibiu, SOBIS SOLUTIONS Romania reprezinta grupul de firme SOBIS SOFTWARE GmbH cu sediul in Manheim, Germania.
Serviciile oferite de SOBIS SOLUTIONS constau in dezvoltare software pe proiecte, consultanta in analiza de sistem si implementare (CRM, ERP, HR, eBusiness), implementare si optimizare retele, securitate, comunicatii (eMail, Fax, Web hosting) si conectivitate (Internet, Web), servicii de suport hardware si software (outsourcing si la cerere), instruire - Domino pentru administratorii de retea si utilizatorii Lotus Notes

SOBIS SOLUTIONS are 110 oameni din totalul de 150 implicati in proiectele cu Administratia Publica, 37 de judete acoperite, 2,000 de clienti primarii, 5,000,000 de cetateni deserviti cu ajutorul solutiei noastre

Referintele SOBIS SOLUTIONS sunt in industrie si organizatii AEM Luxten Timisoara, Contor ZENNER Arad, Diana Forest Bacau, Ductil Steel Buzau, Eximprod Buzau, Hoeganaes Buzau, Köber Piatra Neamţ, Marmosim Simeria, MB Distribution Bucuresti, PEGAS Sisteme de Management Tg. Mures, Poliflex Sibiu, Titan Mar Bucuresti, Silcotub Zalau, etc.; in Administratia Publica Locala Primaria Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primariile Fagaras, Sighisoara, Rm. Valcea, Tg. Mureş, Focsani, Iasi, Tg. Jiu, SPIT Constanta, Primaria Sector 3 Bucuresti, Primaria Giurgiu, etc.; pe plan international ABB, ALSTOM Power, Bombardier Transportation, Siemens, etc.
Razvan MARINCOI
Brand Marketing Manager
SOBIS SOLUTIONS
razvan.marincoi@sobis.ro