Euromapping 2009

BUCURESTI - 9 decembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala va invita sa participati joi, 10 decembrie 2009, ora 11.30, la conferinta prilejuita de prezentarea rezultatelor Studiului Euromapping 2009 cu privire la situatia alocarii fondurilor pentru dezvoltare de catre statele donatoare din Europa, precum si din alte zone ale lumii, cu accent pe situatia alocarii fondurilor pentru sanatate.

Pentru difuzare imediata 8 decembrie 2009

...COMUNICAT DE PRESA…COMUNICAT DE PRESA…COMUNICAT DE PRESA…

Mai mult de 1 miliard de oameni traiesc cu mai putin de 1 dolar pe zi,
aproape jumatate din populatia lumii (2,8 miliarde) traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi.
(sursa ONU HDR, 2003)

SOCIETATEA DE EDUCATIE CONTRACEPTIVA SI SEXUALA
VA INVITA LA
CONFERINTA CU TEMA

“ROMANIA IN CLASAMENTUL STATELOR CARE OFERA ASISTENTA OFICIALA PENTRU DEZVOLTARE”

Evenimentul va avea loc la sediul Centrului de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS, Bd. Maresal Averescu nr. 17, pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti.

La eveniment au confirmat participarea:

•Dl. Miguel Ongil – Programme Officer – Forumul Parlamentarilor Europeni pentru Populatie si Dezvoltare
•Dl. Viorel Micescu – Presedinte – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND)
•Dna. Borbala Koo – Director Executiv - Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala

La eveniment sunt invitati sa participe si alti reprezentanti guvernamentali si neguvernamentali care deruleaza actiuni in domeniul ajutorului oficial pentru dezvoltare, printre care si Dl. Serban Radulescu – Membru in Comisia pentru Sanatate Publica – Subcomisia pentru Populatie si Dezvoltare - Senatul Romaniei.

Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului „Euromapping”, implementat de German Foundation for World Population (DSW) si European Parliamentary Forum on Population and Development (EPF), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, printr-un grant in valoare de 153.649,65 Euro. Proiectul urmareste crearea unor grupuri de presiune in randul factorilor de decizie, ONGurilor europene, reprezentantilor ODA (Overseas Development Assistance) si a media in vederea cresterii nivelului finantarilor alocate pentru respectarea si asigurarea globala a drepturilor si serviciilor de sanatate sexuala si a reproducerii.

Proiectul „Euromapping” este implementat in Romania de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala din Romania, membra a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) si a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND).

Evenimentul este realizat cu sustinerea Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania.

AGENDA

CONFERINTA CU TEMA

10 DECEMBRIE 2009

Ora

11.00-11.30
Primirea si inregistrarea participantilor

11.30-13.00

•Prezentare generala a Proiectului ”Euromapping” 2009
•Importanta finantarii programelor de sanatate sexuala si a reproducerii in contextul atingerii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului
•Prezentarea rezultatelor Studiului „Euromapping” 2009
•Sesiune Q&A

13.00-13.30
Briefing de presa

13.30-14.00
Brunch

Despre Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala

Pentru informatii suplimentare si confirmarea participarii va rugam sa ne contactati la telefon 021 223 00 10, 021 223 00 11, sau pe adresa de e-mail: mariana@centras.ro, persoana de contact: Mariana Sterea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/societatea-de-educatie-contraceptiva-si-sexuala/euromapping-2009