Dezvoltarea durabilă a energiei eoliene în Dobrogea

BUCURESTI - 19 iunie 2009

Comunicat tip General in ONG

Asociația Producătorilor de Energie Eoliană din România (APEER) și Societatea Ornitologică Română (SOR)/partener BirdLife în România au organizat grupul de lucru „Dezvoltarea durabilă a energiei eoliene în Dobrogea” și seminarul „Evaluarea Adecvată – teorie și practică” în perioada 15 - 17 iunie 2009, în Tulcea. Evenimentul a fost inclus în manifestările organizate la nivel mondial cu ocazia Zilei Mondiale a Vântului.

La lucrări au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Agențiilor regionale și locale de mediu, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ARBDD, Consiliului Județean Tulcea. Au mai participat investitori, experți de mediu, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai Societății Regale pentru Protecția Păsărilor din Marea Britanie (RSPB/BirdLife UK), în total peste 50 de persoane.
Principala realizare a acestei întâlniri a fost crearea cadrului necesar pentru dezbaterea și înțelegerea problemelor majore cu care se confruntă acest domeniu de către majoritatea părților implicate, ONG-uri, investitori, evaluatori de mediu, autorități. Au fost identificate soluții optime pentru reducerea efectelor negative asupra zonelor protejate și creșterea gradului și vitezei de implementare a investițiilor în domeniul energiei eoliene, ținând cont de obligaţiile României, ca Stat Membru al UE.
Grupul de lucru astfel constituit își va continua activitatea pe direcțiile identificate fiind necesară creșterea gradului de implicare și participare activă a factorilor de interes. Informații despre activitatea viitoare vor putea fi găsite pe site-urile web ale organizatorilor (www.apeer.ro, www.sor.ro ).

Contact:
Darius Nath,
Asociația Producătorilor de Energie Eoliană din România,
darius_ro1@yahoo.com , 0746 108 401

Marina Cazacu,
Societatea Ornitologică România/BirdLife România,
marinacazacu79@gmail.com, 0771 576 419


Despre Societatea Ornitologica Romana

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor (1500), voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte. Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International – o retea mondiala ce cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii.

Activitatea SOR se desfasoara in cele trei birouri din Cluj- Napoca, Bucuresti si Tulcea, cu sprijinul sucursalelor (19) si a grupurilor scolare. Avand acoperire nationala, SOR este solicitata pentru a oferi consultanta la nivel local, regional si national in domeniul protectiei pasarilor. Desfasoara o semnificativa activitate de lobby pe langa guvern si reprezentantii sai din teritoriu pentru respectarea si aplicarea legislatiei nationale de mediu si alinierea cu cea a Uniunii Europene.
Marina Cazacu,
Societatea Ornitologică România/BirdLife România,
marinacazacu79@gmail.com, 0771 576 419

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/societatea-ornitologica-romana/dezvoltarea-durabila-a-energiei-eoliene-in-dobrogea