SOFTWIN prezintă bilanţul dublei prezenţe la Systems Germania

BUCURESTI - 1 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Divizia Business Information Solutions (BIS) din cadrul SOFTWIN şi filiala germană a companiei româneşti au dat publicităţii bilanţul participării la târgul IT Systems Germania. În acest an, SOFTWIN a fost singura companie participantă din România care a avut două standuri de prezentare a propriilor soluţii şi servicii.

SOFTWIN prezintă bilanţul dublei prezenţe la Systems Germania

Astfel, în timp ce, în pavilonul României, divizia BIS a prezentat soluţii software atât pe latura dezvoltării de aplicaţii pentru parteneri străini, cât şi a serviciilor de consultanţă şi implementare a soluţiilor SAP din portofoliu, SOFTWIN GmbH (filiala germană) a prezentat, în pavilionul IT Security, suita de produse de securitate BitDefender.

Reprezentanţii companiei, atât din România cât şi din Germania, au considerat participarea din acest an ca fiind un câştig de imagine pe ambele planuri.

“Specialiştii diviziei noastre, implicaţi în dezvoltarea de soluţii informatice, au avut prilejul de a intra în contact cu mediul economic local, de a evalua mai bine cererea şi oferta, prin discuţii cu potenţialii parteneri de afaceri. De asemenea, ne-am făcut o imagine mai clară despre competiţie. Din partea majorităţii firmelor germane cu care am intrat in contact, am observat un interes şi o apreciere faţă de potenţialul şi competenţele IT ale românilor. În ansamblu, vorbim de circa 100 de contacte stabilite pentru noi oportunităţi de afaceri” consideră Ştefan Diaconescu, directorul diviziei Business Information Solutions.

“Filiala SOFTWIN din Germania este deja o prezenţă obişnuită la evenimentele IT locale. BitDefender are aici peste 2 milioane de utilizatori, aşa încât, putem spune ca este un nume cunoscut şi apreciat. Dovadă sunt şi cei peste 31.000 de vizitatori la standul BitDefender, cele 11.000 de CD-uri demo distribuite şi cele 20 de interviuri acordate de reprezentanţii nostri presei centrale şi de specialitate din Germania.” completează Martin Siemens, directorul SOFTWIN GmbH.

Implicarea companiei româneşti în diverse evenimente pe plan internaţional nu este deloc întâmplătoare, reprezentaţii acesteia estimând că, în acest an, aproximativ 65% din cifra de afaceri SOFTWIN va fi realizată din export către ţările Uniunii Europene şi Statele Unite ale Americii.

Despre SOFTWIN

Despre SOFTWIN (www.softwin.ro)

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, SOFTWIN şi-a diversificat continuu activitatea adăugând la activitatea de bază de dezvoltare şi implementare software, noi soluţii şi servicii cum ar fi: dezvoltare aplicatii software complexe (1990), ePublishing si eContent Solutions (1993), antivirus BitDefender (1997), servicii de contact center (2000), helpdesk pentru IT (2001), soluţii SAP (2002). Cu o echipă de peste 600 de angajaţi, SOFTWIN a dezvoltat şi implementat tehnologii de vârf în peste 5000 de proiecte dezvoltate pentru parteneri din întreaga lume.

SOFTWIN SRL
Str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Bucuresti
tel: (021) 233.07.80
pr@softwin.ro