SOFTWIN şi Societatea de Ştiinţe Matematice au salvat un tezaur de ştiinţă românesc

BUCURESTI - 10 februarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Fisiere atasate:

12112-gazeta.jpg

La 3 luni de la lansarea Ediţiei Electronice (1895-2004) a Gazetei Matematice, compania SOFTWIN şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România anunţă vânzări de peste 2.000 de colecţii complete ale publicaţiei.

Marii matematicieni români apreciază revigorarea acestui proiect ca având o puternică valoare socială. Gazeta Matematica este cea mai prestigioasă publicaţie de matematici din România şi singura din lume publicată timp de 110 ani fără întreruperi, chiar şi pe perioada celor două războaie mondiale.

“Înaintea demarării proiectului, în ţară mai existau sub 10 colecţii cvasi-complete ale revistei, afectate de trecerea timpului şi inaccesibile publicului larg. Tirajul Gazetei scăzuse de la peste 120.000 de exemplare înainte de ’90, la circa 10.000. Prin această iniţiativă necesară am realizat un prim pas important în readucerea Gazetei pe locul pe care-l merită între valorile româneşti autentice”, declară Dl. Prof. Mircea Trifu, secretar general al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Gazeta Matematică – Ediţie Electronică (1895-2004) este considerat de specialişti un produs unic în lume, prin valoarea conţinutului şi realizarea tehnică. Cuprinde colecţia integrală a gazetei, peste 80.000 de probleme şi articole matematice, echivalentul a circa 60.000 de pagini tipărite, mai mult decât 300 de culegeri reunite.

Proiectul este rodul colaborării dintre specialiştii Intuitext (divizia de software educaţional din cadrul SOFTWIN) şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

“Este unul din puţinele produse informatice din lume la realizarea căruia au participat nespecialişti în IT. Din cei peste 20 de profesori reputaţi în matematică care au contribuit la realizarea sa, majoritatea nu utilizau calculatorul. Mai mult, din studiile noastre, apariţia pe piaţă a CD-urilor a dus la apropierea de computer a peste 150 de profesori, care au dorit să beneficieze de conţinutul colecţiei complete. Aşadar, putem spune că acest produs a reuşit să învingă şi bariere psihologice legate de utilizarea calculatorului”, spune Dna. Măriuca Talpeş, directorul diviziei Intuitext a SOFTWIN.

Până la sfârşitul anului, se estimează că peste 11.000 de profesori şi elevi vor beneficia direct de ediţia electronică a Gazetei. Începând din iulie 2006, conţinutul produsului va putea fi actualizat de pe Internet cu ultimele numere ale publicaţiei şi cu noi rezolvări ale problemelor existente.

Ieri 9 februarie, în cadul Galei Premiilor anuale PC WORLD, grupul IDG România a acordat acestui proiect premiul de excelenţă în educaţie.

Despre SOFTWIN

SOFTWIN susţine învăţământul românesc prin numeroase iniţiative, dintre care se remarcă crearea portalurilor www.didactic.ro şi www.olimpiade.ro şi lansarea Lecţiilor Interactive Intuitext, “Proiectul cu cel mai bun produs educaţional din 2003” la gala premiilor IT&C din România. SOFTWIN este singurul furnizor din afara Marii Britanii care contribuie la un proiect gigant iniţiat de BBC, de creare de software educaţional pentru această ţară.

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 800 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA.
Cosmin Mares
pr@softwin.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/softwin/softwin-si-societatea-de-stiinte-matematice-au-salvat-un-tezaur-de-stiinta-romanesc