Nu rata dulceturile si zacusca de Topoloveni la Targul din Parcul Sebastian, intre 2 - 4 septembrie

BUCURESTI - 30 august 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Afaceri, Sanatate

Ultima editie a targurilor de vara ”Festin Românesc” (care va avea loc in perioada 2-4 septembrie, in Parcul Sebastian din Sectorul 5 Bucuresti) va creeaza o noua ocazie de a savura bucate proaspat gatite (inclusiv un vitel la protap) - care pot fi consumate in targ sau pot fi cumparate pentru acasa, specialitati traditionale romanesti si internationale, zacusca de vinete Topoloveana si dulceturi sanatoase, ultrapremiate, de la Topoloveni.

Dulceata de cirese negre Topolovena, premiata de Institutul de Gust si Calitate Bruxelles

Calitatile nutritionale ale produselor de Topoloveni sunt unice, datorita tehnologiei de preparare - la abur, fara foc direct, la o temperatura maxima de 68 de grade Celsius, pentru a nu distruge bogatia de substante naturale ale fructelor si legumelor. Din respect pentru sanatatea noastra si a consumatorilor, vom pune pe piata numai alimente functionale, care, consumate in mod curent, contribuie la mentinerea starii optime de sanatate.

Bibiana Stanciulov, Director General SONIMPEX SERV COM

Singurul producator de dulceturi 100% naturale, fara zahar adaugat si fara conservanti din tara va invita din nou la targ: vara se incheie si daca vreti sa va aprovizionati camara cu bunatati, trebuie sa popositi neaparat in Parcul Sebastian in weekendul 2-4 septembrie! Un motiv in plus: stocurile limitate ale dulceturilor de Topoloveni, produse din fructele verii – cirese negre, visine si afine ecologice – sunt aproape epuizate, la nici o luna de la producere! ”Am avut placuta surpriza ca productia de dulceturi din acest an – apoximativ 100.000 borcane – sa aiba o cerere record, astfel ca pentru targuri si magazinul online au mai ramas doar cateva mii de borcane nevandute, la momentul intrarii in toamna. Suntem recunoscatori consumatorilor nostri, care au apreciat diversificarea gamei noastre de dulceturi si ne doresc prezenti in tot mai multe retele de supermarketuri” – afirma Bibiana Stanciulov, director SONIMPEX SERV COM – producator al Magiunului de prune Topoloveni.

”Vedeta” acestei ediții a targului va fi zacusca de vinete Topoloveana, 100% naturala si fara conservanti, produsa prin aceeasi metoda traditionala ca si magiunul: la abur, fara foc direct. Reteta produsului este de asemenea traditionala: vinetele si ardeii sunt coapte si apoi decojite. Legumele sunt amestecate cu ulei vegetal in cazane cu pereti dubli, la abur, impreuna cu ceapa si morcovii. Dupa ce legumele au fost omogenizate, se adauga sucul de rosii si condimentele naturale.

Recunoscut pentru calitatea si abundenta ofertei, targul Festin Romanesc va mai ofera:

-branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);

-carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti;

-pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;

-sarmale maramuresene cu branza, ceapa verde si pasat, sarmale maramuresene de post cu ciuperci si pasat si placinta maramureseana cu branza - produse traditionale atestate din 2009;

-cafea la nisip;

-specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;

-paine si specialitati de panificatie;

-miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri si braga – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;

-dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;

-ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);

-bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;

-obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.

Targovetii din Bucuresti sunt asteptati asadar in weekendul 2-4 septembrie la Targul din Parcului Sebastian, unde festinul e la el acasa! Aici vor putea servi bucate proaspat gatite, savurosul vitel la protap (sambata la pranz), iar cantautorul Ion Popa si ansamblul de dansuri populare din Topoloveni vor intretine atmosfera de voie buna.

Va asteptam cu drag, INTRAREA ESTE LIBERA!

Foto de la editiile precedente:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.243789292309540.61916.100000354131236&type=1, http://www.facebook.com/media/set/?set=a.242226292465840.61651.100000354131236&type=1

Organizatori: SONIMPEX SERV COM, Primaria Sectorului 5 si Primaria Topoloveni

Parteneri media: Click! Pofta Buna, Ziarul Bursa, www.Bucatarescu.ro, www.culinar.ro, www.MedicpentruTine.ro, www.einformatii.ro, www.feminis.ro, www.calendarevenimente.ro

Despre Sonimpex Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat si fara agenti de conservare. Pe langa Magiunul de prune Topoloveni, compania mai are in portofoliu si o gama de dulceturi fara zahar adaugat si fara conservanti (afine ecologice, cirese negre, visine, capsuni s.a.), dar si o zacusca de vinete si o pasta de tomate.
Magiunul de prune Topoloveni detine certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distinctie de acest fel primita de un produs romanesc traditional.
Ca urmare a unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Magiunului de prune Topoloveni a devenit un ”ambasador al bunului gust romanesc”, pe eticheta produsului fiind promovat timp de 1 an, incepand cu mai 2011, brandul turistic al Romaniei.
Doua dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obtinut distinctia ”Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI): Magiunul de Topoloveni a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011), iar Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat – inregistrata la OSIM in septembrie 2010 – a primit pentru prima data in 2011 aceasta distinctie.
Compania SONIMPEX SERV COM este furnizor al Casei Regale a Romaniei si detinatoare a certificatului de ”cod NATO de agent economic”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sonimpex-serv-com-srl/nu-rata-dulceturile-si-zacusca-de-topoloveni-la-targul-din-parcul-sebastian-intre-2-4-septembrie