Reabilitarea si modernizarea spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu

BUCURESTI - 9 iulie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, ONG, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Live site

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania SOS Satele Copiilor Romania a finalizat cu succes implementarea proiectului „Reabilitarea si modernizarea spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu”.

Reabilitarea si modernizarea spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu
 Reabilitarea si amenajarea spatiilor sanitare din cele 12 case familiale din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu, era necesara pentru ca numai in acest fel puteam prelungi durata de viata a cladirilor (date in folosinta in 1993) ceea ce inseamna implicit si asigurarea bunei functionari - pe termen lung - a serviciilor cu componenta de gazduire oferite de organizatia noastra. Serviciile oferite de organizatia noastra au fost si sunt in continuare o alternativa pentru centrele de plasament, datorita specificului ingrijirii de tip familial. Imbunatatirea conditiilor de ingrijire pentru copii reprezinta o prioritate atat pentru SOS Satele Copiilor Romania cat si pentru institutiile publice responsabile 

Mirela Carmen Lavric – Director General, SOS Satele Copiilor Romania.

SOS Satele Copiilor Romania anunta finalizarea cu succes in data de 9 iulie 2014 a  proiectului de  „Reabilitare si modernizare  a spatiilor sanitare din cadrul infrastructurii de servicii sociale SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu” finantat prin Programul de finantare a unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale conform Hotararii Guvernului nr. 973 din 3 octombrie 2012 (privind aprobarea procedurii de acordare a sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, pentru finantarea unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale) si reglementat prin Ordinul Ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 2765 din 5 noiembrie 2012 (privind aprobarea metodologiei de inregistrare si evaluare a solicitarilor de finantare a unor cheltuieli de investitii si reparatii capitale pentru centrele de zi si rezidentiale din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, precum si de decontare a finantarii) .

„Reabilitarea si amenajarea spatiilor sanitare din cele 12 case familiale din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnadie, judet Sibiu, era necesara pentru ca numai in acest fel puteam prelungi durata de viata a cladirilor (date in folosinta in 1993) ceea ce inseamna implicit si asigurarea bunei functionari - pe termen lung - a serviciilor cu componenta de gazduire oferite de organizatia noastra. Serviciile oferite de organizatia noastra au fost si sunt in continuare o alternativa pentru centrele de plasament, datorita specificului ingrijirii de tip familial. Imbunatatirea conditiilor de ingrijire pentru copii reprezinta o prioritate atat pentru SOS Satele Copiilor Romania cat si pentru institutiile publice responsabile", a declarat Mirela Carmen Lavric – Director General, SOS Satele Copiilor Romania.

Realizarea lucrarilor de reparatii capitale, amenajari si dotari a spatiilor sanitare a contribuit la cresterea calitatii serviciilor sociale prin asigurarea unui mediu igienic si sigur  celor 68 de copii gazduiti in cele 12 case familiale, precum si celor 12 mame sociale si 9 asistente familiale care ingrijesc copiii beneficiari. De aceasta investitie vor beneficia  si urmatoarele generatii de copii ce vor fi crescuti in SOS Satul Copiilor Cisnadie. De asemenea, aceste lucrari reprezinta si masuri de protectie a mediului prin posibilitatea utilizarii mai judicioase a resurselor de apa si gaze naturale, precum si prin scaderea nivelului de poluare datorita utilizarii unei cantitati mai mici de produse chimice pentru intretinerea spatiilor sanitare renovate. De peste  24 de ani, Asociatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta la nivel national oferind servicii sociale copiilor defavorizati. Finantarea obtinuta pentru acest proiect reprezinta un prim pas pe care ca l-am parcurs in demersul nostru de a deveni un partener de incredere, capabil sa implementeze cu succes proiecte finantate de la bugetul de stat, in contextul economico - social actual. Ne propunem sa fim in continuare parteneri strategici in incercarea de a oferi servicii de calitate si la standarde inalte copiilor care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru, intr-un parteneriat public – privat ce are la baza experienta Federatiei SOS Children’s Villages International – a mai precizat Mirela Carmen Lavric – Director General, SOS Satele Copiilor Romania.

Valoarea contractului de finantare nr. 4245/18.04.2013 a fost de 287.101,02 lei lei inclusiv TVA (valoarea aprobata prin ordinul Ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice cu nr.496/15.03.2013 fiind de 289.108,00 lei inclusiv TVA), finantare nerambursabila  acordata  asociatiei SOS Satele Copiilor Romania de la bugetul de stat prin bugetul alocat autoritatii finantatoare respectiv Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – prin Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala Sibiu, in calitate de agentie teritoriala - pentru realizarea lucrarilor de amenajari, reparatii, modernizari si dotari la obiectivul SOS Satul Copiilor Cisnadie. Valoarea totala a lucrarilor de interventie a fost de 349.946,51 lei inclusiv TVA, incluzand atat sumele finantate de la bugetul de stat cat si sumele finantate de organizatia SOS Satele Copiilor Romania in valoare de 62.845,49lei inclusiv TVA.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a spatiilor sanitare au fost realizate in perioada 12.09.2013 – 11.04.2014, raportarea si finalizarea proiectului avand loc in perioada 11.04.2014 – 09.07.2014.

Companiile care au asigurat buna desfasurare a activitatilor de reabilitare si modernizare au fost S.C INSP S.R.L. – proiectant general, cu sediul in Sibiu - care s-a ocupat de proiectarea lucrarilor de interventie si S.C. DINAMIC GRUP S.R.L. – cu sediul in Selimbar - care a asigurat executia lucrarilor de constructii si instalatii precum si dotarea corespunzatoare a spatiilor sanitare. Lucrarile au fost monitorizate din punct de vedere calitativ si cantitativ, in conformitate cu prevederile proiectului, de catre ing. Ancas Nicoleta in calitate de diriginte de santier.

Mai multe detalii despre proiect:

Camelia Ionescu, Manager de Proiect

camelia.ionescu@sos-satelecopiilor.ro

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.
De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sos-satele-copiilor-romania/reabilitarea-si-modernizarea-spatiilor-sanitare-din-cadrul-infrastructurii-de-servicii-sociale-sos-satul-copiilor-cisnadie-judet-sibiu1