Proiecte arhitectura cu personalitate!

BUCURESTI - 12 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Pentru ca arhitectura ar trebui sa ne reprezinte, pentru ca locuintele si cladirile in care locuim sau ne desfasuram activitatea sunt o alta "haina" a noastra, pentru ca orice produs pe care il vindem, inclusiv imaginea noastra ar trebui sa ne reprezinte stilul- profesional, sobru sau exuberant -toate acestea au nevoie de un profesionist, fie ca este vorba de arhitectul care ne creeaza si amenajeaza casa, biroul sau spatiul comercial.

proiecte case arhitectura

proiecte case arhitectura

In general romanii sunt polivalenti-au de batut un cui in casa-il bat singuri, au un proces cu vecinii-se apara singuri, au o boala-se trateaza asa cum stiu ei de la bunica, vor sa construiasca o casa-nimic mai simplu, cu aceiasi experienta "batraneasca" o fac tot singuri, fara arhitect si inginer!

Una din principalele etape a evolutiei umane consider eu ca a fost diviziunea muncii. Mesterul sa execute ceea ce stie el mai bine, avocatul sa sustina procese, medicul de specialitate sa trateze bolnavii si arhitectul sa proiecteze case. E vorba de specializare-de a face ceea ce stii cel mai bine.

Si este firesc sa-ti iasa lucrurile bine atunci cand te ocupi doar de acest domeniu, pentru ca ai pregatirea necesara, experienta si daruire pentru meseria pe care ti-ai ales-o-si acest aspect nu este intamplator.

Orice cladire, pentru a-si atinge scopul pentru care a fost conceputa trebuie sa satisfaca simultan mai multe aspecte: functionale, de stabilitate, de siguranta in exploatare si, bineinteles, estetice.

Rolul unui arhitect este acela de a gasi solutiile optime pentru configuratia constructiei, de a cauta cea mai buna organizare interioara si volumetrica in raport cu terenul si cerintele beneficiarului. Tot un arhitect trebuie sa coordoneze intreaga echipa care contribuie la proiect si sa vegheze asupra bunului-mers al lucrarilor.

Casa in care dorim sa locuim sau sa lucram este o alta haina pe care o imbracam. Si ca orice haina trebuie sa fie croita pe masura, sa ne reprezinte, sa spuna ceva despre personalitatea noastra, fiind unul din cele mai vizibile moduri de a comunica social.

Ne vom simti oare in largul nostru traind in aceasta "haina", ne va face placere sa ne intoarcem acasa, ne va da oare bucuria de a o redescoperi de fiecare data, ne va starni emotii prin expresivitatea si originalitatea ei? Sau va fi doar un invelis cenusiu, banal si anost asa cum au majoritatea vecinilor nostri?

Raspunsul la aceste intrebari tine doar de alegerea noastra si a arhitectului ce va intocmi proiectul. Arhitectul nu trebuie pus in postura simplista de a fi un "traducator" al ideii noastre despre casa pentru ca rolul sau este de a vizualiza dincolo de ideea initiala, de a gasi solutii acolo unde aparent nu exista, de a da forma si rafinament "Ideii". De a-i da viata!

Pentru ca o cladire trebuie sa fie vie in toate aspectele sale. In afara functionalitatii-fara de care nu si-ar mai gasi rostul- arhitectura ar trebui sa fie asemeni unei sculpturi expuse intr-un spatiu public, cum e strada. O sculptura capabila sa ne starneasca emotii si sa ne bucure privirea!

A realiza o arhitectura de calitate tine in primul rand de inspiratie, de experienta si de eliberarea de cliseele care ne inconjoara la tot pasul si mai putin de latura financiara. O cladire bine gandita se face cu acelasi buget ca o casa urata, daca nu chiar mai ieftin! Importante sunt ideile, functionalitatea, materialele si solutiile alese si nu "economia" de cateva sute de euro facuta alegand un proiectant care intocmeste niste "hartii care trebuie la Primarie"!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/space-concept/proiecte-arhitectura-cu-personalitate