Specula

Definitie Specula

1. In materia dreptului penal, conform art.295 Cod Penal, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani savarsirea uneia dintre urmatoarele fapte:a) cumpararea in scop de revanzare a produselor industriale sau agricole care potrivit dispozitiilor legale nu pot face obiectul comertului particularb) cumpararea de produse industriale sau agricole, in scop de prelucrare in vederea revanzarii, daca ceea ce ar rezulta din prelucrare nu poate face, potrivit dispozitiilor legale, obiectul comertului particular.2. In materie financiara, tranzactie de bursa care consta in cumpararea (si vanzarea) valorilor, cu scopul de a obtine castiguri din diferenta de curs.Vezi si Agiotaj.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Specula? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Specula.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Specula. Definitiile termenilor despre Specula cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Specula, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Specula.