SPIN Romania prezinta beneficiile aduse pietei IT de catre implementarea modelelor de imbunatatire a proceselor de dezvoltare software

BUCURESTI - 23 mai 2007

Comunicat tip General in IT&C

Ce inseamna Process Improvement? Sa fie vorba de un nou termen la moda sau chiar s-ar putea dovedi cu adevarat util pentru industria IT si implicit pentru economia romaneasca?

Raspunsul la aceste intrebari se va sintetiza in cadrul celei de a doua intalniri a SPIN (Software Process Improvement Network) Romania ce va avea loc in data de 12 iunie incepand cu ora 17:00, la Centrul de Afaceri Bucuresti Sud.

SPIN Romania este o asociatie profesionala, non-profit si neguvernamentala, afiliata la SPIN - Carnegie Mellon Software Engineering Institute, care isi propune sa traseze liniile directoare ale strategiei de sprijinire a dezvoltarii comunitatii romanesti de business din domeniul IT prin promovarea principiilor de imbunatatire a proceselor de dezvoltare software.

Agenda evenimentului SPIN Romania include alaturi de diseminarea strategiei asociatiei profesionale si o componenta practica si testimoniala, menita sa sublinieze importanta modelelor de Process Improvement. Astfel, compania americana TechTeam Akela va prezenta felul in care a implementat modelul de imbunatatire a proceselor CMMI (Capability Maturity Model Integration), precum si beneficiile transpuse asupra activitatii sale.

La aproape un an de la lansarea sa oficiala in Romania, in iulie 2006, SPIN continua sa organizeze acest gen de evenimente alaturi de partenerii sai, respectiv CHF International Romania, Omnis Group, TenStep Romania, TechTeam Akela, Alcyonix si Freescale Semiconductor.

Imbunatatirea proceselor de dezvoltare software este un domeniu relativ nou si intr-o ascensiune rapida, astfel incat oportunitatea de a interactiona cu alti profesionisti ce au aceleasi interese se poate dovedi foarte valoroasa.

Principalii beneficiari ai informatiilor ce vor fi prezentate in cadrul evenimentului SPIN Romania sunt reprezentanti ai top si middle managementului din industria IT&C, managerii cu calitatea, managerii de proiect, responsabilii cu managementul si imbunatatirea proceselor precum si directorii de dezvoltare software.

Persoanele interesate si atrase de inovatie, de industria software si nu numai sunt invitate sa ia parte la acest eveniment, participarea fiind conditionata de plata unei taxe modice, respectiv EUR 20 / persoana, platibili in RON la cursul zilei, in numerar in seara evenimentului, sau prin transfer bancar in contul deschis la sucursala BCR sector 3: RO56RNCB0074054217490001

Va rugam sa confirmati prezenta dvs. via email la cezarina.teodorescu@tenstep.ro sau la numarul de telefon 031.105.09.09 pana la data de 6 iunie, mai multe detalii fiind disponibile pe www.spin-romania.org, www.TenStep.ro si pe site-urile celorlalti parteneri.
Obiectivul primordial urmarit de SPIN Romania se centreaza pe constientizarea mediului de afaceri, educational si guvernamental in ceea ce priveste impactul imbunatatirii proceselor de dezvoltare asupra performantelor economice in industria IT din Romania.

De altfel, insasi SPIN Romania a luat fiinta, la initiativa Programului de Dezvoltare a Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (EDS) finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internatională (USAID) tocmai din constientizarea faptului ca avansul performantei de business a industriei IT este determinat de gradul de maturitate a proceselor de dezvoltare a produselor şi serviciilor.

In plus, asociatia profesionala in domeniul IT-ului isi propune de asemenea sa sprijine sustinut organizatiile romanesti in vederea adoptarii standardelor relevante din industrie, promovand si exemplificand prin succesele deja consemnate in alte piete de catre implementarea practicilor si metodelor de imbunatatire a proceselor de dezvoltare software.

La nivel global, conceptul SPIN a aparut dupa cum era de asteptat in Statele Unite ale Americii din nevoia de interconectare si interactiune a profesionistilor din IT in cadrul unui forum practic centrat pe imbunatatirea proceselor de dezvoltare software.

Despre SPIN Romania

Persoana de contact

Cezarina Teodorescu
0743.15.30.34