Sponsorizare

Definitie Sponsorizare

Activitate de relatii publice, strategie comerciala de sustinere materiala, logistica si/sau financiara a unui beneficiar (persoana fizica, persoana juridica fara scop lucrativ, institutie, autoritate publica, emisiune sau program audiovizual, o marca, o expozitie sau un eveniment s.a.), de un sponsor. Sponsorizarea este un act juridic prin care partile convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale si/sau mijloace financiare, in vederea sustinerii unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de beneficiar (Ordonanta Guvernului nr. 36/1998 privind modificarea si completarea Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea - republicata in M.O. 43/30 ianuarie 1998).Sponsorizarea urmareste obtinerea unui castig direct si rapid in termeni de imagine si notorietate pentru firma (spre deosebire de mecenat - o actiune mai discreta si dezinteresata, cu efecte pe termen lung pentru sponsor), prin:- sporirea audientei directe - persoanele prezente fizic la locul desfasurarii evenimentului sponsorizat (pe stadion, la concert sau in cadrul expozitiei - numele si logo-ul marcii inscriptionat pe vestimentatia sportivilor, pe autoturismele de concurs sau pe panourile publicitare amplasate pe stadion, obiecte promotionale personalizate oferite publicului etc)- sporirea audientei indirecte - obtinerea unui capital de imagine si notorietate prin reflectarea evenimentului in mass-media (cresterea numarului persoanelor care asista la eveniment prin intermediul spoturilor radio sau TV, al stirilor, al anunturilor in presa scrisa, al caravanelor publicitare s.a.)In scopul obtinerii unei comunicatii eficiente si valorizarii marcii, evenimentul sponsorizat trebuie sa se afle in stransa legatura cu pozitionarea institutionala si a portofoliului de produse al firmei. Forme principale: - sponsorizare creativa - atunci cand sponsorul creeaza in exclusivitate evenimentul, in scopul promovarii numelui institutional si recunoasterii prestigiului firmei- sponsorizare participativa - cand acesta este unul dintre participantii la eveniment.Sponsorizarea este specifica, indeosebi, domeniului sportiv (sustinerea unei echipe/unei federatii sportive, unui sportiv sau eveniment/turneu sportiv) - cu circa 80% din totalul sponsorizarilor - si artistic (sustinerea unui eveniment artistic, unui artist, unei emisiuni culturale TV s.a.). Exemplu: Ursus - sponsor al Campionatul National de Fotbal al Romaniei, Marlboro - sponsor al F1, Coca-Cola - sponsor oficial al JO (1996). V. parrainage, mecenat, crearea de evenimente.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sponsorizare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sponsorizare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sponsorizare. Definitiile termenilor despre Sponsorizare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sponsorizare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sponsorizare.