Sporuri

Definitie Sporuri

Sume de bani platite salariatilor peste salariul de baza (tarifar) pentru conditii deosebite de munca (toxicitate, vechime in munca etc.).Sistemul de sporuri la salariul de baza este format din:- sporuri pentru conditii deosebite de munca, cum sunt: sporuri pentru conditii grele, periculoase, nocive sau penibile de munca- sporuri pentru orele lucrate suplimentar peste programul normal de lucru si lucrul in zilele libere si sarbatori legale- spor pentru vechime in munca- spor pentru lucrul in timpul noptii- spor de santier- spor pentru exercitarea unei functii suplimentare- alte sporuri in functie de conditiile concrete de munca (spor de izolare, spor pentru folosirea unei limbi straine - daca aceasta nu este cuprinsa in obligatiile postului, etc.).Prin contractul colectiv de munca se poate preciza si acordarea sporului de fidelitate fata de intreprindere, in functie de vechimea in aceeasi unitate si rezultatele obtinute in munca.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sporuri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sporuri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sporuri. Definitiile termenilor despre Sporuri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sporuri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sporuri.