Ce trebuie să ştiţi despre piaţa de capital!

Brasov - 3 octombrie 2007

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Brokerul SSIF Romintrade vă vinde câteva ponturi.

Ce trebuie să ştiţi despre piaţa de capital!

O veche teorie economică ne spune că toate bunurile nefolosite îşi pierd valoarea în timp. De exemplu, o tonă de seminţe puse la păstrare îşi păstrează proprităţile chimice un anumit timp, însă după o vreme vor putrezi în mod invariabil.
De aceea, pentru a înmulţi seminţele respective sau pentru a ne asigura că vom avea în permanenţă seminţele necesare pentru hrană, ar trebui să cultivăm în fiecare an acele seminţe iar recolta obţinută, mereu proaspătă, ar asigura menţinerea valorii în timp a bunurilor.
Poate că nu aţi realizat acest lucru până acum, dar banii, la fel ca orice marfă, sunt perisabili, iar inflaţia este principalul pericol ce ameninţă păstrarea valorii banilor.
De aceea, este bine de ştiut că dispuneţi de mai multe căi de a administra banii dumneavoastră, în funcţie de scopul pe care îl urmăriţi:

- conservarea valorii banilor în timp;
- multiplicarea valorii lor, deci obţinerea de profit.

Vă prezentăm pe scurt câteva destinaţii posibile pentru fondurile dumneavoastră:

1.Plasamente în titluri de stat;
2.Conturi bancare;
3.Fonduri de pensii;
4.Investiţiile la Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri Sibiu;
5.Investiţiile în domeniul imobilar;
6.Dezvoltarea propriei dumneavoastră afaceri.

Teoretic, titlurile de stat au cel mai redus randament dintre toate formele de plasament enunţate anterior, deoarece nu comportă nici un risc şi oferă şi numeroase alte avantaje: câştigurile obţinute din această sursă sunt scutite de la plata impozitului pe venit, nu intră sub incidenţa sechestrului asiguratoriu, sunt acceptate (teoretic) pentru plata unor impozite şi taxe.
Conturile bancare se înscriu şi ele în categoria investiţiilor cu un grad redus de risc şi rentabilitate, în condiţiile în care au fost frecvente cazurile în care dobânda nominală oferită de bănci clienţilor lor la depozite (eventual minus comisionul de retragere) a fost inferioară ratei inflaţiei prntru anul vizat.
Din păcate, fondurile de pensii se încadrează în aceeaşi categorie a plasamentelor de mentenanţă, deşi reprezintă forma de plasament ce se derulează pe orizontul cel mai îndelungat de timp dintre toate cele menţionate anterior.
În schimb, investiţiile pe piaţa de capital, cele imobiliare, precum şi dezvoltarea unei afaceri reprezintă oportunităţi veritabile de a spori valoarea banilor, ce au un grad de risc corespunzător cu câştigul pe care îl oferă.
În sfârşit, un alt factor pe care trebuie să îl luaţi în considerare în alegerea unei modalităţi de a administra banii dumneavoastră este timpul pe care trebuie să îl acordaţi acestei activităţi şi nivelul de cunoştinţe necesar în acest sens.
Desigur, în prezent prea puţine companii din România oferă consultanţă investiţională clienţilor lor. Traderii introduc în piaţă ordinele de vânzare şi de cumpărare, dar investitorii sunt aceia care decid ce şi cum cumpără. Prin urmare, un minim de cunoştinţe se impune pentru oricine are de gând să investească pe piaţa de capital. Desigur, fiecare investitor are metoda lui, noi am socotit însă că nişte cunoştinţe în plus nu strică niciodată, aşa că ...

Iată câteva ponturi ale specialiştilor noştri:

Investiţi în companiile lichide listate la Bursa, care oferă siguranţa faptului că preţul se formează corect, printr-un număr mare de tranzacţii ce surprinde evoluţia pieţei, şi nu în urma unui număr redus de tranzacţii speculative.
Urmăriţi evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului net al societăţii vizate; de patru ori pe an, emitenţii dau publicităţii rezultate trimestriale, ce au impact asupra evoluţiei pieţei, iar la începutul fiecărui an emitenţii de la categ. I şi II întocmesc şi publică pe BVB bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, care fixează un anumit cadru pentru performanţele societăţii respectiv. De cele mai multe ori sunt întocmite realist (cu abateri de ±10%), însă există şi excepţii.
Urmăriţi majorările de capital, investiţiile, promovările la o categorie superioară a BVB. Piaţa cotează foarte bine toate aceste evenimente!
Urmăriţi domeniile de activitate „în vogă” care se bucură performanţe deosebite, fie datorită unei conjuncturi internaţionale favorabile (industria petrolieră în ultimii ani), fie datorită faptului că societăţile cu performanţe notabile au „tras în sus” domeniul respectiv.
Citiţi cât mai des ştirile referitoare la companiile cotate şi la evoluţia busieră per ansamblu: informaţii utile puteţi găsi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, www.bvb.ro, pe site-ul al societăţii noastre www.onlinebroker.ro, în publicaţiile de specialitate, pe site-urile de ştiri on-line şi, mai nou, în emisiunile televizate de profil. 10 minute pe zi sunt mai mult decât suficiente!
Documentaţi-vă cu privire la rapoartele zilnice referitoare la evoluţia pieţei de capital.

Despre SSIF Romintrade SA

Ne desfăşurăm activitatea de intermediere pe piaţa de capital din anul 1995 şi suntem autorizaţi să activăm ca societate de servicii de investiţii financiare prin Decizia nr.1763/2003, iar capitalul social pe care îl deţinem în prezent este de 400.000 lei.
Oferim servicii de intermediere atât pentru acţiunile tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti cât şi pentru derivatele tranzacţionate la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu. Suntem autorizaţi să prestăm întreaga gamă de servicii de investiţii financiare atât pentru clienţii individuali, cât şi pentru cei instituţionali.
Experienţa, devotamentul şi dorinţa noastră continuă de a satisface cerinţele clienţilor noştri şi-au pus amprenta asupra întregii activităţi. Întotdeauna am abordat principiul transparenţei în faţa clienţilor noştri, întrucât mulţumirea clienţilor noştri este prioritatea noastră.

Vă aşteptăm la sediul nostru din Braşov, B-dul Victoriei, nr. 12, Jud. Braşov sau ne puteţi contacta telefonic la nr. 0268.410.605 sau prin e-mail la office@onlinebroker.ro sau să vizitaţi site-ul nostru de tranzacţionare www.onlinebroker.ro.
office@onlinebroker.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ssif-romintrade-sa/ce-trebuie-sa-stiti-despre-piata-de-capital