Stare de necesitate

Definitie Stare de necesitate

Din punctul de vedere al dreptului penal, este in stare de necesitate acela care savarseste fapta pentru a salva de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau ori al altuia un interes obstesc.Nu este in stare de necesitate persoana care in momentul cand a savarsit fapta si-a dat seama ca pricinuieste urmari vadit mai grave decat cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era inlaturat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Stare de necesitate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Stare de necesitate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Stare de necesitate. Definitiile termenilor despre Stare de necesitate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Stare de necesitate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Stare de necesitate.