Romania, pe locul 17 in topul EF. Peste Italia si Franta ca nivel al cunoasterii limbii engleze.

BUCURESTI - 14 august 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Education First, o organizatie care studiaza nivelul de cunoastere a limbii engleze la nivel mondial, a clasat Romania pe pozitia 17 din 80. Acestia au analizat in anul 2017 peste 80 de tari si peste 1 milion de respondenti.

Este important de mentionat faptul ca, in acest top, nu intra tarile cu limba engleza ca limba nativa, precum Statele Unite sau Marea Britanie. Astfel, o comparatie corecta poate fi realizata intre tarile care folosesc limba engleza ca pe o limba secundara.

Education First publica in fiecare an rezultatele unui nou studiu iar Engleza pentru toti, un brand romanesc, a analizat si tradus o parte din informatiile oferite de acestia.

 Totusi, multi tineri isi iau viitorul in propriile maini, si invata engleza singuri sau, urmeaza cursuri de engleza pe skype. Ei au realizat ca engleza este un atu foarte important in viitorul lor. 

Vija Robert - SEO Expert

Pentru ca datele statistice din Romania nu ofera o imagine de ansamblu corecta, Engleza pentru toti, un business romanesc care ofera cursuri de engleza online, a tradus si publicat o parte din studiul asociatiei Education First pe blogul lor. 

EF a oferit fiecarei tari un punctaj care reprezinta nivelul de cunoastere a limbii engleze al cetatenilor. De asemenea, acestia au analizat mai multe aspecte socio-demografice si economice, facand legatura dintre acestia si nivelul de cunoastere al limbii engleze. 

Dupa ce au analizat peste 1 milion de participanti, EF a situat Romania pe locul 17 din 80 de tari analizate. 

Romania a reusit in anul 2017 sa castige un punctaj de 59.13, in timp ce Olanda, prima tara in topul EF, are 71.45. 

Ultima tara din topul EF este Laos, cu un punctaj de doar 37.56. 

De asemenea, Romania a surclasat tari mult mai dezvoltate economic, precum: Franta, Italia, China, Japonia si Rusia. 

Infograficul creat de catre Engleza pentru toti, arata nivelul de engleza in Romania si cum se situeaza acesta fata de restul tarilor analizate. 

De asemenea, o analiza a nivelului de engleza in functie de industrie scoate la iveala o informatie ingrijoratoare. 

Cele mai slab pregatite industrii din punct de vedere a nivelului de engleza sunt: Educatia, Sectorul Public si Logistica. 

Cu alte cuvinte, tocmai industria care trebuie sa ridice nivelul de engleza, are probleme. Astfel, tot mai multi romani invata engleza online

Sectorul public este si el slab pregatit. Lucru ingrijorator pentru antreprenori, care se lovesc foarte des de probleme atunci cand interactioneaza cu ANAF-ul sau alte institutii, din cauza unor documente primite in limba engleza de clientii sau furnizorii straini. 

In prezent, cele 3 industrii, cel mai bine pregatite in materie de limba engleza sunt: Consultanta, Ingineria si industria agroalimentara. 

In cadrul studiului creat de Education First si tradus de Engleza pentru toti, putem sa vedem si corelatia dintre nivelul de engleza al unei tari si venitul national net pe cap de locuitor. 

In anul 2018, media tarilor cu o engleza foarte ridicata era de $47.000 per locuitor. La polul opus, doar $6.400. 

Romania, pare a fi totusi o exceptie. Chiar daca este considerata o tara cu un nivel ridicat de engleza, are un venit national net per cap de locuitor de doar $7.428, conform datelor oferite de Banca Mondiala. 

Astfel, avem in prezent un venit net similar cu cel al tarilor care vorbesc engleza foarte putin spre deloc. 

Totusi, limba engleza aduce foarte multi bani in tara. In prezent, la o simpla cautare pe Ejobs, gasesti peste 12.000 de joburi care au nevoie de limba engleza. 

Si, conform site-ului Cariere Online, in 2015, Romania a avea peste 400.000 de freelanceri, majoritatea acestora avand clienti straini.

Education First ridica scorul Romaniei de la an la an. Totusi, selectia lor de respondenti ridica semne de intrebare. Mai ales ca, diferente socio-demografice sunt colosale. 

In timp ce tinerii din marile orase pot discuta fara probleme in limba engleza, persoanele peste 40 de ani din zonele rurale au grave deficiente. Multi dintre acestia putand sa comunice doar in limba romana. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/start-small-digital/romania-pe-locul-17-in-topul-ef-peste-italia-si-franta-ca-nivel-al-cunoasterii-limbii-engleze