Stem SURE sustine organizarea la Bucuresti a evenimentelor Dr. Michel Odent, unul dintre cei mai cunoscuti obstetricieni din Europa

BUCURESTI - 27 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate, Sanatate, Social

Stem Sure si MedLife il aduc la Bucuresti pe Dr. Michel Odent, unul dintre cei mai cunoscuti obstetricieni din Europa si promotor al nasterii cat mai putin traumatizante.

Actiunile noastre din domeniul recoltarii de celule stem impacteaza puternic societatea romaneasca pe termen lung. In acelasi sens, pentru un viitor sanatos, ne consideram obligati sa dam familiilor mai mult decat expertiza noastra; de aceea punem umarul in a oferi parintilor cunostintele si experienta altor oameni de stiinta prin facilitarea venirii acestora in Romania. Aceasta atitudine va face din Romania un loc mai sanatos si cu mai multe sanse pen

Dr. Bogdan Ivanescu, Presedinte Stem SURE

In perioada 28 septembrie – 1 octombrie, MedLife si Stem SURE, compania daneza de recoltare celule stem , alaturi de partenerii lor, il vor aduce la Bucuresti pe medicul obstetrician care a inspirat milioane de femei din intreaga lume in ceea ce priveste o nastere sanatoasa.

Stem SURE este prima banca de recoltare a celulelor stem din Romania care sprijina in mod activ maternologia. Acest fapt reiese din numeroasele actiuni intreprinse pana acum, cum ar fi sponsorizarea lansarii Asociatiei de Maternologie din Romania in cadrul Zilelor Eva MedLife, la Brasov. Stem SURE isi continua misiunea fata de societatea romaneasca sprijinind venirea doctorului Michel Odent Odent in Romania.

Aceasta actiune se inscrie in aceeasi atitudine de maxima responsabilitate fata de societatea romaneasca , alaturi de alte actiuni sub semnatura Stem SURE – spre exemplu plantarea unui copac la nasterea fiecarui copil la care se face recoltare de celule stem utilizand trusa Stem SURE.

Evenimentul cuprinde doua componente distincte: seminarii de pregatire doula pe parcursul a 3 zile (28-30 septembrie) si conferinta unde Dr. Michel Odent se va intalni cu mamicile din Romania, pe durata unei zile intregi (1 octombrie). In cadrul acestei conferinte, dr. Michel Odent le va vorbi mamicilor despre consecintele tipului de nastere ales, atat pentru pentru mama cat si pentru copil, cum se poate naste cat mai putin traumatizant, care sunt ultimele noutati in domeniu la nivel mondial, cum reactioneaza mamicile in timpul si dupa nastere, precum si alte subiecte interesante pentru parinti.

De asemenea, in cadrul seminarului de formare doula, sustinut alaturi de moasa Liliana Lammers, viitoarele doule sau cele deja consacrate vor afla informatii si marturii fascinante despre aceasta meserie si implicatiile ei atat de importante pentru bunul mers al societatii.

Personalitate marcanta a obstetricii, Doctorul in stiinte Michel Odent are in portofoliu peste 50 de lucrari stiintifice si 12 carti publicate, traduse in 22 de limbi. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii de Medicina din Paris, Dr. Michel Odent a profesat ca medic in cadrul Spitalului Pithviers din Franta, fiind in acelasi timp fondator si coordonator in cadrul Primal Health Research de la Londra.

Dr.-ul Michel Odent este cel care a militat pentru o nastere cat mai putin traumatizanta si pentru introducerea atmosferei familiale, de acasa, in saloanele de nasteri. Domnia sa a promovat mereu contactul cat mai grabnic dintre noul-nascut si mama si alaptarea cat mai rapida dupa nastere, beneficii indubitabile atat pentru mama, cat si pentru copil.

Partenerii Stem SURE si MedLife in cadrul acestui eveniment sunt Leaganul Vietii si Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare, cu sprijinul Chicco si in parteneriat cu Alpha Bank, Apa Nova, Avon Baby si Dorna. Evenimentul este recomandat de Pro Tv prin emisiunea si revista “Ce se intampla Doctore?” si sustinut de grupul Mediafax, The One, Gandul, Depici.ro si Sexgen.ro.

Taguri: celule stemStem SURE
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/stem-sure/stem-sure-sustine-organizarea-la-bucuresti-a-evenimentelor-dr-michel-odent-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-obstetricieni-din-europa