Asociatia Environ a sponsorizat salubrizarea pesterii de la Campeneasa

BUCURESTI - 18 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

In datele de 14, 15 si 16 noiembrie 2008, Asociatia Environ a sponsorizat salubrizarea pesterii unicat de la Campeneasa, judetul Bihor.

Asociatia Environ a sponsorizat salubrizarea pesterii de la Campeneasa

Pestera de la Campeneasa, aflata in comuna Vascau, judetul Bihor, desi unicat in Europa, avand o cascada subterana de 42 de metri, a fost transformata de-a lungul anilor intr-o groapa de gunoi a comunitatii locale. Impresionati de acest dezastru ecologic, membrii asociatiei Environ au sponsorizat salubrizarea pesterii. Actiunea, avand ca organizatori Asociatia Environ si Consiliul Judetean Bihor a mai avut ca parteneri Primaria Comunei Vascau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Crisana' si serviciul judetean Salvamont - Salvaspeo Bihor.
Salubrizarea pesterii a durat 3 zile datorita sutelor de tone de PETuri precum si a complexitatii procedurii. Membrii serviciului Salvaspeo au coborat cu echipament special 42 de metri in pestera dupa care au strans manual PET-urile si le-au urcat in containere speciale pana la suprafata. Procedeul spectaculos a avut ca rezultat curatarea pesterii.
Prezent la actiune, domnul Andrei Orban, presedintele Environ a declarat: 'Am început cu efectul dar după ecologizare, vom lupta alături de autorităţile locale să eliminăm şi cauza'.
Actiunea din weekend a fost doar prima etapă a unui proiect. Dorind sa contribuie la conservarea si punerea in valoare a acestui monument al naturii de la poalele muntilor Codru Moma, Asociatia Environ va face o evaluare clară a proiectului urmand sa stabileasca ce costuri mai implică. 'Vom discuta cu reprezentanţii Consiliului Local să vedem dacă putem lua în custodie această peşteră pentru că vrem să o redăm circuitului turistic”, a declarat Andrei Orban, preşedintele Environ.
Asociatia Environ va continua sa se implice in actiuni cu caracter ecologist dorind sa atraga atentia asupra reciclarii selective.

Despre Streamline Communication

Asociaţia Environ este o asociaţie colectivă non-profit care are drept scop principal organizarea şi implementarea la nivel naţional a unui sistem eficient de preluare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE). Misiunea Environ vizează preluarea responsabilităţilor producătorilor şi importatorilor cu privire la colectarea, tratarea, valorificarea şi eliminarea nepoluantă a deşeurilor EEE conform H.G. 448/2005 şi legislaţiei complementare.

secretariat@environ.ro
Tel: 021-5280368;
www.environ.ro

secretariat@environ.ro