Substitutie vulgara

Definitie Substitutie vulgara

In materia succesiunilor, o dispozitie cuprinsa in testament (sau in contractul de donatie) prin care dispunatorul desemneaza, in mod subsidiar, un al doilea gratificat (legatar sau donatar), pentru cazul cand primul gratificat nu ar putea sau nu ar voi sa primeasca bunurile lasate (art.804 Cod Civil). Spre deosebire de substitutiile fideicomisare, care sunt interzise sub sanctiunea nulitatii, substitutiile vulgare sunt permise de lege.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Substitutie vulgara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Substitutie vulgara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Substitutie vulgara. Definitiile termenilor despre Substitutie vulgara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Substitutie vulgara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Substitutie vulgara.