Sulta

Definitie Sulta

Suma de bani datorata ca diferenta intre valoarea a doua lucruri ce se transmit in executarea unui contract de schimb sau intre valoarea unei parti din mostenire la care un mostenitor are dreptul si bunurile de valoare mai mica ce i se atribuie cu prilejul impartelii. In functie de marimea sultei in raport cu valoarea bunului schimbat, operatiunea juridica incheiata poate fi privita fie ca un contract de schimb cu sulta (cand valoarea sultei este relativ redusa), fie ca un contract de vanzare cu achitarea partiala a pretului, printr-o dare in plata (cand principala contraprestatie o constituie sulta in bani, si doar o mica parte din valoare acestei contraprestatii o constituie bunul dat in schimb.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sulta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sulta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sulta. Definitiile termenilor despre Sulta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sulta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sulta.