Fundaţia SOLIDARITATEA CULTURALĂ PENTRU ROMÂNIA –11 ani de cultură ca vector al filantropiei.

BUCURESTI - 23 decembrie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Duminică, 19 decembrie, la Ateneul Român din Bucureşti beneficiarii programului „Solidaritate cu copiii supradotaţi ai României” iniţiat de Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România sub preşidenţia domnului Dr. Andre Pierre Szakvary au fost aplaudaţi şi premiaţi în cadrul Galei Crăciun Pentru Toţi 2010 „Tango Finesse”.

Fundaţia SOLIDARITATEA CULTURALĂ PENTRU ROMÂNIA  –11 ani de cultură ca vector al filantropiei.

Dacă toţi oamenii de pe pământ sunt „Fraţi”, atunci toţi copiii Lumii sunt copiii noştri.                                                                                            Dacă toţi oamenii sunt „Fraţi”, ne asumăm cu toţii o parte de responsabilitate în soarta rezervată copiilor.

Acesta este motivul pentru care acţiunile filantropice ale Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România , S.C.R., sunt orientate în mod special în favoarea copiilor, viitorul României.

Fundaţia S.C.R.  operează în mod discret, pe măsura mijloacelor susţinătorilor şi membrilor ei, promovând multiple proiecte umanitare şi sociale, printre care se află şi  acţiunea  de amploare naţională şi internaţională Crăciun pentru Toţi, organizată an de an la Ateneul Român şi care beneficiază de înaltul Patronaj al Ministerului Culturi şi Patrimoniului Naţional.

Presedintele Fundatiei SCR, domnul Dr. Andre Pierre SZAKVARY consideră că această acţiune permite tuturor oamenilor de bună credinţă să se reunească în jurul unui proiect comun şi astfel să dea forţă intervenţiilor noastre umanitare.

Anul acesta invitaţii - reprezentanţi ai Corpului Diplomatic acreditat în România, reprezentanţi ai mediului academic românesc, reprezentanţi ai instituţiilor naţionale, oameni de cultură, politicieni dar şi tineri pasionaţi de muzica lui Ástor Piazzolla şi de Tangoul Argentinian - au omagiat aceste principii participând la cea de-a unsprezecea Gală Crăciun pentru Toţi intitulată „Tango Finesse”, ce a avut loc conform tradiţiei la Ateneul Român din Bucureşti în seara de 19 decembrie.

Cei prezenţi au avut posibilitatea de a vedea în premieră un spectacol de muzică şi dans de excepţie organizat de Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARSXXI în colaborare cu formaţia Traffic Strings condusă de maestrul Lucian Moraru şi cu Televiziunea Română. Anfitrionul Galei a fost Ion Caramitru, care a încântat audienţa cu o prezentare de înaltă ţinută şi cu o minunată lecţie de istorie privind originile şi evoluţia tangoului argentinian, fenomen artistic omagiat de UNESCO prin înscrierea sa pe Lista Patrimoniului Imaterial.

Spectacolul caritabil al Fundaţiei S.C.R. ARSXXI s-a înscris în programul „Solidaritate cu copiii supradotaţi” din şcolile de muzică din România.

Evenimentul a inclus şi lansarea albumului ”Tintin în tara Aurului Negru” tradus şi editat de Editura M.M.E., din seria de benzi desenate de Hergé, Aventurile lui Tintin.

Beneficiarii fondurilor obtinute de Fundaţia S.C.R. anul acesta au fost:                                                                                                                  Sorin Gabriel Nicolae, elev  in clasa a 4-a de măiestrie a Dnei. Prof Carmen Runceanu şi Mircea Alexandru Dumitrescu, elev in clasa a 6-a de măiestrie a Dnei. Prof Olivia Ioana Papa, ambii elevi ai liceului George Enescu din Bucureşti, care au încântat pe cei prezenţi cu virtuozitatea lor la vioară. Tot elev al liceului George Enescu este şi cel de al treilea beneficiar, Ionuţ Ciubotariu. pianist in clasa Dnei Prof. Gabriela Enăşescu şi care a interpretat cu o acurateţă excepţională „Studiul transcedental” nr. 10 de Liszt.

În colaborare cu Fundaţia Acvatot şi Marea Loja Feminină a României, Fundatia S.C.R. a colectat fonduri pentru scoaterea unor copii din centre de plasament şi încredinţarea lor unor asistente maternale. Îngerul păzitor al acestor copii este Dna. Melania Medeleanu căreia i s-au încredintat fondurile colectate cu ocazia evenimentului din 19 decembrie.  

 

Despre MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA

ASOCIAŢIA “MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMÂNIA”, formata din SUPREMUL CONSILIU PENTRU ROMANIA si MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIAcu sediul în Bucureşti, sector 4, str. Căpitan Preotescu nr. 33, funcţionând conform sentinţei nr. 40/PJ/26.04.1995 a JUDECATORIA SECT. III BUCURESTI pronunţată în dosarul nr. 39/1995,