Sustragere sau distrugere de inscrisuri

Definitie Sustragere sau distrugere de inscrisuri

Conform art.242 Cod Penal alin.1, sustragerea ori distrugerea unui dosar, registru, document sau orice alt inscris care se afla in pastrarea ori in detinerea unui organ sau unei institutii de stat ori a unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 (vezi Public) se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani.Conform alineatului 2, distrugerea din culpa a vreunuia dintre inscrisurile prevazute in alineatul precedent, care prezinta o valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.Daca faptele prevazute in alin. 1 si 2 sunt savarsite de un functionar public in exercitiul atributiilor de serviciu, maximul pedepselor prevazute in aceste alineate se majoreaza cu un an.Tentativa infractiunii prevazute in alin. 1 se pedepseste.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Sustragere sau distrugere de inscrisuri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Sustragere sau distrugere de inscrisuri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Sustragere sau distrugere de inscrisuri. Definitiile termenilor despre Sustragere sau distrugere de inscrisuri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Sustragere sau distrugere de inscrisuri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Sustragere sau distrugere de inscrisuri.