Dell, pe primul loc la satisfactia clientilor

BUCURESTI - 11 decembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Dell se afla pe primul loc in privinta gradului de satisfactie al clientilor corporatisti si in trimestrul trei al acestui an. Conform raportului publicat de TBR (Technology Business Research) indicele nivelului de satisfactie al acestora a atins 84,00 de puncte in Q3 2008, in crestere fata de trimestrul anterior, plasind, din nou, compania Dell pe primul loc.

Pe locurile urmatoare s-au clasat HP, Lenovo si, la mare distanta, Toshiba si Gateway.

Conform Dell Romania, principalul distribuitor al produselor sale la noi in tara este Grupul System Plus.

Despre System Plus

Grupul System Plus a primit din partea Dell titlul de cel mai bun distribuitor al echipamentelor sale in Romania atit in 2007 cit si in 2006, iar rezultatele preliminare pe acest an ne plaseaza in continuare pe prima pozitie. System Plus este si unul dintre principalii parteneri ai HP.

Grupul System Plus a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 41 milioane de Euro, in crestere cu 28% fata de 2006, devansind cu mult cresterea generala a pietei de IT din Romania (16,7% conform studiilor IDC). De asemeni, rezultatele obtinute in primele 11 luni din 2008 anunta o crestere similara a cifrei de afaceri si in acest an.

Despre metodologia studiului

Rezultatele publicate de TBR in cadrul studiului “Notebooks: Corporate IT Buying Behavior & Customer Satisfaction Study – Q3 2008” au fost obtinute analizind principalii jucatori de pe piata notebook-urilor prin prisma feed-backului de la clientii acestora. Au fost inclusi in cercetare clientii corporatisti cu un minimum de 500 de PC-uri instalate.

Rezultatele studiului se bazeaza pe raspunsurile primite din partea a 619 corporatii de dimensiune medie si mare din SUA si Canada. Sint luate in considerare aspecte precum: promptitudinea service-ului, timpul de livrare, calitatea suportului tehnic, fiabilitatea, designul, usurinta utilizarii etc.

Brand-urile evaluate sint: Dell, HP, Lenovo, Toshiba si MPC/Gateway.

Dell se situeaza pe primul loc, excelind in ceea ce priveste calitatea suportului tehnic, disponibilitatea pieselor de schimb si timpul de service. De asemenea, Dell se bucura de un mare grad de loialitate a clientilor.

In ultimii doi ani, Dell a continuat sa isi intareasca pozitia pe piata notebook-urilor, urcind de la locul al treilea (in anul 2007) pe locul al doilea (primele luni ale anului 2008) si ajungind pe primul loc la jumatatea anului 2008.

Despre SYSTEM PLUS

System Plus este unul dintre principalii parteneri in Romania ai HP si Dell. De asemeni, din 2006 a devenit Gold Partner EMC2.

In 2007, pentru al doilea an consecutiv, Dell i-a acordat titlul de cel mai bun distribuitor al echipamentelor sale in Romania.

Adresa:
Piata Concordiei nr. 2, Sector 4, Bucuresti 040194
marketing@systemplus.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/system-plus/dell-pe-primul-loc-la-satisfactia-clientilor