Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)!

Locul desfasurarii: Muzeul National al Taranului Roman

Organizator: TacticEvents

Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)!

Piaţa Ţărănească adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri pană duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 - 18.00. Intrarea este liberă. Coşurile şi vitrinele vor fi încărcate de: brânzeturi, caşuri şi caşcavele, pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră,  zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon,  gemuri şi dulcețuri bucovinene şi maramureșene, siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de pădure, sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ţuică bio, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărănesti.

Va puteti indulci cu:  turtă dulce şi covrigi de Pitesti, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri turceşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramures şi Bucovina, Cozonac Bujor, Cozonac Domnesc . Mai poftiţi la grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregatite sub ochii voştrii de gospodinele de la Târgovişte.

Nu vor lipsi mesteşugarii care împletesc şi olăresc cu atata măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine casnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte impletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere, icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din diferite zone etnologice, podoabe, jucării de lemn, casete din lemn, bijuterii hand made şi obiecte de colecţie. La Piaţa ţaranească totul se ia pe degustate! Între 15 şi 17 noiembrie , de la 10:00 până la orele 18:00, la MTR.  Intrarea este liberă!

Despre TACTIC EVENTS & MARKETING

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.

Confirmare pana la data: 15 noiembrie 2013

Participare: Intrare libera