Spectacol Extraordinar Wudang Kung Fu

Locul desfasurarii: Teatrul Nottara

Organizator: Asociatia Sportiva TaijiDao din cadrul Federatia Romana de Arte Martiale si Ambasada Chinei

Spectacol Extraordinar Wudang Kung Fu

BUCURESTI, 20 Octombrie 2006 - Intr-o atmosfera, care aminteste de spiritul unui trecut legendar, pe scena Teatrului Nottara, va fi prezentata artistic traditia artelor martiale din Muntii Wudang, a dansurilor taoiste si nu numai atat! Vor fi de asemenea prezentate demonstratii de Qigong specific acelor locuri, care arata anumite abilitati ce pot fi atinse printr-o practica interna de tip Wudang.

In China, artele martiale nu au reprezentat doar o forma de lupta, ci au fost folosite si ca o adevarata cale spirituala.

In trecut, se spunea ca oamenii practica Wushu sau KungFu (arte martiale chinezesti), pentru a dobandi putere interioara, ajutandu-i in felul acesta pe cei mai slabi.

Se mai spunea despre antrenamentele de Wushu ca iti intaresc corpul si in acelasi timp si spiritul, astfel incat la o varsta destul de inaintata sa poti avea corpul unui tanar si intelepciunea unui batran maestru.

In general, cand se vorbeste despre artele martiale chinezesti, wushu-kung fu, majoritatea oamenilor isi imagineaza scene de lupta cu sau fara arme, mai mult sau mai putin violente.

Putini sunt aceea care stiu si au vazut in wushu gratie, eleganta, relaxare.

Intr-adevar, wushu-ul poate fi demonstrat in forta facand oamenii sa simta ca si cum ar privi mii de soldati pe campul de lupta, sau ca tunetele si fulgerele unei vremi furtunoase.
Dar, Wushu-ul poate fi practicat si intr-un mod static, relaxat, bland ca adierea de primavara sau ca stralucirea lunii intr-un lac linsitit.
Wudang Wushu-ul are un simbolism aparte si trebuie inteles dincolo de ceea ce se vede intr-o miscare. Este timpul ca oamenii sa inteleaga Wushu-ul cu sufletul, pentru ca, Wushu-ul este si un dans al inimii, este un dans al spiritului.

Spectacolul este organizat de Asociatia Sportiva Taijidao, din cadrul Federatiei Romane de Arte Martiale, in colaborare cu Ambasada Chinei in data de 20 octombrie, ora 19:00 la Teatrul Nottara.


Razvan Damian presedinte Asociatia Sportiva Taijidao Bucuresti
0727.77.22.89

Despre TAIJIDAO

Despre Scoala Wudangsu
fondatorul este Razvan Damian, el fiind interesat de studiul artelor martiale inca din anul 1994, cand a inceput sa practice Aikido. In anul 1998, s-a orientat in totalitate catre practica Taijiquan-ului.
Pentru participarea la campionatele nationale si internationale, Razvan Damian s-a pregatit in Shanghai, in cadrul unor stagii periodice cu maestrul Zhu Dong, profesor si cercetator in domeniul Wushu-ului la „Institul de Wushu din Shanghai”. A participat de asemenea la Campionatul European de Wushu din Portugalia 2002, la Campionatul Mondial de Wushu din Macao, China, 2003 si la Campionatul European de Wushu din Moscova 2004, unde a fost premiat, clasandu-se pe locul al VI-lea.
Desi artele martiale interne se focalizeaza mai mult pe aspectele interioare si pe relaxarea corpului, aceasta nu inseamna ca le lipseste partea de antrenamnent fizic. Un antrenament standard este alcatuit din practici de baza numite Jiben Gong, o parte in care tehnicile sunt exersate sub forma unor succesiuni numite taolu si o alta parte in care se exerseaza aplicatiile martiale. La acestea, se adauga antrenamentul de exersare a energiei interne, numit neigong. in scoala Wudangshu, toate aceste categorii de practici sunt structurate pe nivele, mergandu-se de la simplu la complex. Fiecarui nivel ii corespunde o centura de o anumita culoare. Trecerea pe un nivel superior se face pe baza promovarii unor examene.
Cursuri: WUDANG WUSHU; WUDANG TAIJIQUAN si WUDANG QIGONG; TAIYIN - practici interne feminine; WUDANG WUSHU PENTRU COPII.

Participare: Intrare libera