Taiwanul traseaza drumul pentru succesul echipamentelor GPS

BUCURESTI - 30 august 2007

Comunicat tip General in IT&C

Mio Technology se afirma ca al III-lea producator de dispozitive GPS la nivel global, alte firme taiwaneze isi gasesc nisele pe piata.

In timp ce la orele de varf pasagerii autostrazilor blocate din Los Angeles se gandesc la beneficiile transportului public, in cealalta jumatate a lumii, inginerii de pe insula tehnologica a Taiwanului lucreaza la produselelor cele mai noi destinate rezolvarii blocajelor din trafic.

Acesti vrajitori ai tehnologiei fac eforturi sustinute pentru finalizarea ultimelor lor sisteme de pozitionare globala (GPS) - dispozitive ce folosesc semnalele de la satelit pentru furnizarea cu acuratete si in timp real a pozitiei unei persoane, vehicul sau alt obiect.

Dispozitivele GPS au dat rezultate foarte bune pe drumurile din Asia, prin furnizarea, in timpul deplasarii, a directiilor catre sau dinspre diverse locatii. Dispozitivele GPS pot oferi insa si rapoarte de trafic actualizate, ajutand la decongestionarea traficului.

Cresterea globala

Conform companiei de cercetari in domeniul electronic iSuppli, se asteapta ca livrarea totala, la nivel mondial, de dispozitive GPS pentru automobile, sa se tripleze, de la 19,8 milioane de unitati in 2006, la 65,1 milioane de unitati in 2012.

iSuppli remarca deplasarea pietei de dispozitive GPS pentru automobile de la sistemele de navigare incorporate, la Dispozitivele Personale de Navigare (PND), dispozitive manuale pe care utilizatorii le pot transporta cu ei, incluzand PDA-urile GPS si GPS smartphones.

Taiwanul se afirma ca o forta pe piata GPS, intrucat insula detine un lant furnizor complet pentru fabricarea dispozitivelor GPS, conform firmei taiwaneze de cercetare a pietei Topology Research Institute.

Topology arata ca sunt mai mult de 50 de firme implicate in canalele upstream si downstream ale productiei de dispozitive GPS, 10 firme care produc pe segmentul de mijloc, pentru sistemele incorporate, si alte 6 firme ce activeaza in productia de GPS -PDA ,incluzand producatorul numarul 3 la nivel mondial, firma MiTAC International.

Alte firme sunt implicate in productia de chip-uri, antene, dispozitive de urmarire la bord, navigatori si alte componente.

Mio se conecteaza

La inceputul acestui an, MiTAC a urcat pe pozitia a III-a la nivel mondial, printre producatorii de dispozitive GPS, dupa achizitia brandului de GPS auto Navman. Brandul Mio Technology detinut de MiTAC, impreuna cu brandul Navman, acopera, in acest moment, 20% din piata mondiala, conform cercetarilor iSuppli.

Mio Technology, cu al sau Mio DigiWalker, s-a dovedit a fi un producator inovator de dispozitive GPS multi-functionale. Noul sitem de navigare auto, Mio DigiWalker C720, extinde functiile traditionale ale GPS-ului devenind un dispozitiv interactiv al lumii digitale de azi.

Modelul C720 incorporeaza ultimul receptor SIRFstarIII GPS, ce permite semnale GPS care sa asigure harti detaliate si actualizate la fiecare schimbare de directie. C720 utilizeaza, de asemeni, “Puncte de Interes” pre-incarcate pentru a cauta locatii invecinate dupa nume sau dintr-o lista.

Un Canal de Mesaje pentru Trafic, difuzat pe unde radio FM, furnizeaza informatii despre trafic actualizate in timp real, permitand utilizatorilor sa-si planifice rute alternative. In plus, un set de chip-uri Bluetooth face posibile convorbirile telefonice hands-free, prin intermediul telefonului mobil.

Si mai mult, modelul C720 detine o camera de 2.0 megapixeli ce permite utilizatorilor optiunea “Geotag” pentru locurile preferate, care coreleaza coordonatele GPS cu fotografia sau imaginea video a locului. Modelul C720 devine astfel un instrument indispensabil pentru generatia Web 2.0, facand posibila interconectivitatea cu adevarat.

Cu un lant furnizor complet si experienta tehnologica, este de asteptat ca insula tehnologica a Taiwanului sa continue sa traseze drumul catre success pe piata GPS.

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.taiwantrade.org.tw , sau www.brandingtaiwan.org.

Despre Taiwan Trade Center Bucharest

Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) a fost infiintat in anul 1970 pentru promovarea comertului exterior si a competitivitatii Taiwanului pe pietele lumii. De-a lungul celor 37 de ani, TAITRA a jucat un rol important in dezvoltarea economiei Taiwanului. TAITRA este suventionat de guvern si de asociatiile de afaceri si este apreciat, de catre toti, ca o poarta catre Taiwan pentru comunitatea de afaceri internationala.

Topology Research Institute
www.topology.com.tw
+886 2 2571 0111

MiTAC International Corp.