Tantiema

Definitie Tantiema

Suma de bani incasata de membrii consiliului de administratie si al comisiei de cenzori din cadrul unei societati comerciale pe actiuni (vezi Societate comerciala). De regula tantiema constituie o cota procentuala din profitul net al societatii comerciale, acordata pentru exercitarea functiei de conducere si de control asupra activitatii economico-financiare a acesteia. Pe langa tantiema persoanele respective incaseaza jetoane de prezenta, iar daca sunt asociati, si dividend.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Tantiema? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Tantiema.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Tantiema. Definitiile termenilor despre Tantiema cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Tantiema, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Tantiema.